Björn utmanade Norlen i Finspång

Björn Andersson

I och med att kvalheatet gick bra visste jag att jag kunde hänga med bra i toppen dom kommande heaten, de enda orosmomentet jag hade inför söndagen var att jag drog på mig en inflammation i mitt högra knä, vilket resulterade i ett svullet å ömmande knä, kunde i stort sätt bara trycka ifrån med vänster benet.

I första heatet var jag 10:a i starten och körde upp mig några placeringar och efter halva heatet kunde jag även köra om Mats Nilsson och var uppe på en 6:e plats. Men kunde inte dra ifrån tillräckligt för att få ett bekvämt avstånf, när varvningarna kom så blev han för jobbig att ha bakom sig och han passerade, varvningarna var besvärliga så jag kunde inte svara. Rullade in på en medelmåttlig 7:e plats, men fartmässigt visste jag att jag kunde hänga med så jag hade goda och höga förhoppningar på andra heatet.

I andra heatet så var jag 3:a ut i starten och efter ca. ett kvartsvarv så körde jag om Rikard Sandberg på 1:a plats. Behöll ledningen i 2 varv, sen körde Marcus Norlen om. Låg bakom Norlen i ca. 7 varv och jag kände mig stark och var även nära att köra om några gånger. Tom Söderström låg ca. 20 meter bakom hela tiden och luckan till Rikard Sandberg blev längre och längre. Sen fick jag bakhjulspunktering och då blev det för tungt, helt slut i vänster benet och dom sista varven höll jag på att kollapsa.

Likt första SM tävlingen i Kristianstad var denna sandbana väldigt gropig och fysisk. Sammanfattningsvis är jag nöjd med körningen och känner att jag hänger med bra och när alla bitar faller på plats tror jag att även vinsten kan komma. Tror ändå att jag i 2:a heatet gav publiken lite valuta för pengarna, alla trode väl att Marcus Norlen skulle dra ifrån så fort han körde om, men jag kunde hänga på lätt och ge honom en match.

Länk: www.bjornandersson-racing.se
Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

Film från andra heatet där Björn länge ger Marcus Norlén en match, ca 2.00 in i filmen ser ni ett av försöken där Björn försöker ta tillbaka första platsen.
{youtube}OxMYSABNjus{/youtube}

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top