Em Le France!

Alex Eriksson

Efter en vecka med teamet och en träning på en lokal bana i Spanien då var jag redo för en ny EM helg. Banan är en mycket välkänd bana, Castelnaue de lewis om man frågar gamla goa gubbar, och jag kan säga att jag tror inte det är många som skulle kunna tro att en svensk kan köra fort på denna banan. Men där hade dom fel, väldigt fel!

Helgen börjar som vanligt med en lång lördag, med mycket hoj åka. Bra det att lära känna banan ordenligt och jag trivdes bra, efter Pre-Qualifying Practice hade jag satt 5e bästa tid i min grupp.

Och som ni förstår en bra start position i kval heatet, men jag lyckades inte göra någon bra start och kommer iväg bland dom sista. Kör som en pussy dom första varven, och det slutar med en riktig kärringvurpa som gör att jag får börja jobba mig tillbaka. Ca 5-6 sekunder efter sista man men då hittar jag goèt och kör fort, inte bara fort, utan fortast av alla. Och tillslut glider in som 10 man, och satt snabbaste tiden i kval heatet en bra avslutning på dagen ändå.

Söndag. Som jag inte nämde förut så vart det för övrigt väldigt dammigt i kval heatet, banan var så torr och hård så jorden hade blivit från ljus till svart av alla däckspår. Och något sånt går inte att träna på i Sverige, men men det jag tänkte komma till var att dom hade antagligen fått tillsägelse av tävlingsledningen att det inte får damma så pass mycket. Så dom hade vattnat på banan bra mycket innan första träning, som jag visste sen innan så är jävligt snabb när det blir sådant före. Men när jag hade rullat första varvet kännde jag, nej fan det är snuskigt halt så det är bara att ta det lugnt. Så ett varv puttrade jag på lite i mellanåt men inget fullgas laddning utan mest lallade runt, kommer in varvet senare.

MACKAN  – Bra alex ta lite vatten
ALEX – Det där kan inte gått fort
MACKAN – Jo det gick ganska fort
Alex – AA men va ligger jag då (ganska förvånad i mitt uttalande)
MACKAN – Du är ju för fan snabbast

Så det är ganska gott att vara snabbast faktiskt, hoppade inte ens alla hoppen så det var bra att vara snabbast då och slutar även 1a efter träningen var slut. Så ganska gott att ha med sig in i sitt första heat att man var snabbast både idag och igår, eftersom jag var 10 i mitt kval så skulle jag få välja som nummer 20 på grinden. Om Detta hade vart på en annan bana med inte så snäll start hade det vart katastrof, men på denna grinden kunde man ta starten på i alla fall 20 platser. Och valde ett annorlunda start spår idag och stod ganska långt ut och hoppades på att runda fältet. Men det behövdes inte jag gjorde ett sådant bra utsläpp att jag kunde vika in framför hela fältet, och holeshot to King Of  Starts.

Och blir ett grymt roligt heat, heatet handlade om Jarnej Irt (SLO) Andea Cervelin (ITA) Steven Lenior (FRA) Alex Eriksson (SWE). Vi bytte placeringar ett antal gånger under heatets gång, och jag det slutade i samma ordning som jag precis skrev. Efter ett hårt första heat i en värme med 25 grader i skuggan, är det inte lätt för en svensk bleking att ställa om sig från 5 grader till 25 i skuggan. Så jag måste erkänna att jag var ganska sliten inför sista heatet, och där med en dålig start. Kommer väl ut som ca 25 och jobbar på efter första varvet ligger jag på 19 plats, och när det är 4 varv kvar så händer ett tekniskt fel på min hoj så omöjligt att köra i mål. Och då när jag ligger på 13 plats, besviken och arg så rullar vi upp hojen till depån.

Men i ju med denna extrema banan så skördades mycket offer så trots detta tråkiga sista heat så ligger jag 3a i EM Tabellen. Och ganska gött facit att ha med sig hem till Första SM, så vi lär synas där. Första blir det lite träning i veckan känna på min Ktm bike hemma i Sverige och göra några fin justeringar inför helgen.

HA det gött så länge

/Alex Eriksson Effectum racing sports/KTM Scandinavia

Länk: alexeriksson.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top