Äntligen inkvalad till SM finaler i motocross

tomas_vasteras

Årets 6:e och sista deltävling och tredje gången för mig vad det gäller SM tävlingar i motocross.

Jag lyckades ta mig till Västerås tre gånger och tjuvträna inför SM, men ingen av gångerna kändes det riktigt bra. Nu brukar ju inte det alltid spela så jättestor roll och på första träningen idag kändes det helt ok, även om placeringen 24:e inte imponerade på någon.

Väl dags för tidskval så hade himlen öppnat sig rejält och det var en helt annan bana. Körd 7 sekunder långsammare än
första träningen men återigen in på en 24:e plats. Inte supernöjd men hade en hyffsad känsla i kroppen och det kändes
skönt.

Eftersom jag fick välja startplats sent i kvalheatet fick jag stå långt ut till höger på startgrinden. Fick ett ok utsläpp från grinden men krokade tidigt ihop med en annan förare och tappade extremt mycket. Mina glasögon blev helt igenmurade mitt på startrakan och jag tvingdes slå av och som ni kan se på en av bilderna var jag inte direkt först när vi rundade första kurvan. Men direkt efter bilden är tagen verkade det som att halva startfältet stannade upp drog tear off från sina glasögon för rätt som det var hade jag kört om en hel hop förare. Efter tre varv låg jag på en 14:e plats och det kändes riktigt stabilt. Då händer det som inte ska hända, jag glider omkull i en riktigt hal kurva och tappar tre förare. Eftersom 18 stycken förare går vidare kändes det nu tuffare när jag låg på en 17:e plats. Tappade ned till en 18:e som jag höll fram till några kurvor innan mål då jag mycket okänsligt tappade en placering och var nu utanför söndagens finaler. Men jag lyckades i sista långa kurvan köra mig upp jämsides och in i sista hoppet krokade vi ihop men jag klarade mig ur det hela och kunde ta mig förbi och in på sista kvalplats till finalerna

Är riktigt, riktigt nöjd att ha tagit mig till mina livs första SM finaler i motocross.

Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

tomas_vasteras_start

tomas_vasteras_mal

tomas_vasteras_depa

tomas_vasteras_bigm
Super mecken Big M
tomas_vasteras_everts
Kökschef Everts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top