Emmy rapporterar från kvaldagen i Västerås

emmy_vasteras3

Sista deltävlingen av årets SM serie körs i helgen i Västerås och nedan rapporterar Emmy Wallberg från lördagens kvaldag.

Träning
Då var banan fin och kändes som det skulle hålla sig så. Många tjejer fegar i hoppen men eftersom jag varit och tränat en del så fungerade det bra för mig. Körde in på en 9:e tid.

Tidskval
Nu hade det regnat en hel del och fortsatte även regna under tidskvalet. Banan var hal och hamnade man utanför idealspår så var det väldigt sörjigt. Körde mycket sämre än på första träningen, körde runt utan att tänka och fick aldrig heller till ågot fritt varv. Lyckades även med något helt otroligt att köra på en hare. På väg upp för en backe sprang den upp bredvid mig först och sedan rakt in framför mig. Jag klarade mig men vet inte riktigt hur det gick för haren.

Kvalheat
Stod långt ut till höger ut på yttern. Låg 6:a efter det första varvet och sedan 8:a ett tag. Tappade sedan tre stycken förare på ett varv, men kunde sedan jaga mig om en och tog in på övriga närmast framför. Gick riktigt bra att köra och var kul trots att det var extremt geggigt. Tyvärr ramlade jag med två varv kvar, en riktigt härligt vurpa där jag gled flera
meter på magen. Helt skitig i ansikten och ögon hittade jag knappt hojen igen, men kom igång och tog det lugnt in i mål på en 12:e plats.

Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

emmy_vasteras2

emmy_vasteras

emmy_vasteras_hoj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top