Första SM finalen avklarad

tomas_vasteras_sondag

Tredje gången gillt i försök och mina två första SM finalheat i motocross var ett faktum i helgen.

Lördagens kvaldag avklarades med god marginal. Jag låg på 19:e plats och precis utanför final in i sista kurvan, men ut ur kurvan var jag ensam och knep den sista platsen. Mer om lördagen kan ni läsa här.

Natten till söndag fortsatte det såklart att regna och första träningen var riktigt smetig. Jag glömde desutom att sätta på min transponder, så jag har ingen aning hur det gick tidsmässigt. Svårt att känna riktigt hur det kändes med så speciellt underlag.

Kände mig inte så nervös när jag rullade ut till min första start i en SM final någonsin, kändes som att det mesta släppte i och med att jag kvalade in under lördagen. Fick stå långt, långt ut till höger och hade inga möjligheter att vara med i toppen i starten. Kom iväg ok men var långt ut i smeten i första kurvan och vet inte riktigt på vilken plats jag kom ut. Hade sedan inget riktigt flyt. Däckkontot sprack i och med att jag kvalade in och det hade nog inte varit någon nackdel med ett par nya ostar i det här underlaget. Jag rullade i alla fall med hela tiden och körde in på en 27:e plats, vilket faktiskt inte kändes så jäkla illa.

Inför andra heatet hade det torkat upp och det var en helt annan bana nu, nästan helt perfekt fäste. Gjorde en liknande start, men kände direkt att körningen stämde mycket bättre. Kunde ligga på och jaga på ett helt annat sätt än i första heatet. Tyvärr så började det såklart regna efter ungefär halva heatet och banan blev som såpa. Det gjorde att jag gjorde en snabb marksyning och tappade kontakten med den grupp jag låg och körde med. Körde i alla fall igenom hela heatet och sluade två placeringar bättre än i första heatet som 25:a. Det är inte så långt ifrån topp tjugo som får SM poäng, snart är vi där.

I övrigt var helgen helt grym med ett riktigt kul samarbete med Slingshot MX Racing och Gabriell Losell. Vilket gjorde att vi hade fläskigaste depåtältet i hela depån. För att fylla ut detta tog vi hjälp av Uppsala MCK veteranerna som var på plats och snackade hojåka från den gamla goda tiden, bland annat var Torsten Hallman på plats. Vi visade även upp ett antal gamla Yamaha motorcyklar, vilket var väldigt uppskattat. Hjälp hade vi även av PSE Parts som gjorde att vi kunde åka i grymma 2011 kläder och även visade upp sig i vår depå.

Extra stort tack till Slingshot MX Racing Gabriel Losell & co, PSE Parts, Hasse på Text & Dekor, Stor Mackan som är en grym mekaniker, Everts som är en super kock, min mamma som är super på allting, Emmys familj och polare, alla från Uppsala MCK veteranerna, Östergren, Dürén.

Tack till alla som var där och supportade mig. Ingen nämnd ingen glömd som man brukar säga, men jag uppskattar verkligen alla som stöttar.

Samtliga resultat på mx-results.com

Länk: slingshotmx.se
Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

tomas_vasteras_sondag2

tomas_vasteras_sondag3

tomas_vasteras_sondag_depa

tomas_vasteras_sondag_depa2

tomas_vasteras_sondag_depa3

tomas_vasteras_sondag_depa4

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top