Ytterligare en svensk i VM nästa år

Gustav Skoog tjuvklämde på en KTM redan innan dealen var klar

Mycket riktigt är det klart med ytterligare en svensk i VM nästa säsong, men det är ingen förare denna gång.

 

Det är Gustav Skoog som under de senaste två säsongerna mekat åt Filip Bengtsson, som nu istället kommer vara mekaniker åt Alex Eriksson i Team Diga Racing.

Stora grejer på gång inför nästa säsong?
Ja för min del kan man ju säga att det händer en hel del! Jag kommer vara mek till Alex Eriksson i hans nya team Diga Racing, ja vårt nya team! 🙂

När drar säsongen igång för dig, kommer du vara med även under försäsongsträningar och tävlingar, eller endast VM?
För mig börjar säsongen runt den 10 januari, beror lite på när vår lägenhet blir klar. Men den 17 januari drar vi ner till Spanien med dom övriga förarna i teamet för träning. Sen i mars så blir det lite tester med Golden Tyre i Italien och så ska vi köra en italienska då med.

Var någonstans är teamet stationerat och kommer du att bosätta dig i närheten där när säsongen drar igång?
Teamet är stationerat i Mol, ca 5 minuter från Lommel. Som jag sa så kommer jag bosätta mig redan i januari och då är det också i Mol, 2 minuter till workshopen. Kommer bo i samma bostadsområde som Rickard Sandberg så det blir roligt.

Kommer du även hjälpa Alex på hemmaplan under SM?
Ja jag kommer att va med Alex även på SM, men han kommer även ha en mek här hemma som kommer fixa hojarna till SM tävlingarna.

Vad har du för känsla inför det här äventyret och har du någon långsiktig målsättning med livet som mekaniker?
Just nu så är jag riktigt taggad inför detta, det är ju en dröm som kommer i uppfyllelse. Har fått höra en del hur vilket slit jobb det är men det är jag fullt medveten om. Självklart långsiktig målsättning inom detta och kommer göra mitt allra bästa för att lyckas.

Vilken bakgrund har du, vad gjorde att du hamnade som mekaniker i motocross?
Det hela började med att jag praktiserade på Motostar i Sjöbo hos Niklas Månsson och Johan Andersson i två veckor, sen efter det så va jag där efter skolan. Sen till 2009 så kom jag och Filip Bengtsson in lite på att jag skulle va med honom på SM för en kul grej, men det hela eskalerade och var med honom nu även 2010. När Niklas och Johan delade på sig vid årsskiftet 2009-2010 så valde jag att följa med Niklas som då driver Mansson Racing Suspension, så där har jag varit tills nu.

Så jag har ju Niklas och Johan att tacka till tusen för den kunskapen jag har idag, men även Filip för att jag har fått vara med honom i hans framgångar och inte minst David Nilsson som fixade jobbet till mig.

Fullständigt namn: Gustav Skoog
Ålder: 18
Bostadsort: Sövde, ca 8 km utanför sjöbo.

Foto: Daniel Ahlgren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top