Vintercup körning för Emmy Wallberg

Emmy Wallberg

Även om det känts som att det är långt till barmarkssäsong uppe i mittersta svedala så är det ingen rast och ro för Emmy Wallberg. Dubbdäcken är på och banorna plogade så det har blivit en del träning och även två tävlingstillfällen i vintercupen som arrangerats av Uppsala MK på Rörkens motorstadion utanför Uppsala.

Du har kört två tävlingar i vintercupen hur har det gått?
Det har gått sådär. Jag kan banan och alla hopp hur bra som helst, men har gjort några crasher för att jag inte riktigt fått in körningen ordentligt ännu.

Vintern har hållt i sig i Sverige, hur tror du formen kommer vara till första SM:et?
Jag hoppas på att jag ska kunna åka ned tidigare och träna. Det är så stor skillnad att åka dubbdäck och utan så då tror jag att det kommer kännas roligare och då hoppas jag få en återtändning.

Du har fått en förfrågan att åka ner och köra en deltävling i Hollänska mästerskapet?
Det är Christoffer Rensvik som är på plats där nere och ska köra och när vi pratade med honom så hade han en bra kontakt som tyckte vi skulle komma ned och köra. Det är många duktiga tjejer anmälda, men ingen från Sverige. Om det blir av så blir några dagars träning först och sen tävling.

Hur ser det ut framöver med körning för dig?
Jag hoppas kunna komma igång och köra på dagtid en och ibland två gånger i veckan. Eftersom jag går elitidrotssgymnasium så har vi möjlighet till det.

Länk: www.emmywallberg.com

{youtube}3CXBF6vo8ho{/youtube}

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top