Vinster för Kim i Belgien

kimlindstrom_spanien

Hej igen, här kommer en ny rapport från min racing nere i Holland, Belgien.

I helgen har jag vart nere i Belgien och kört en tävling i Grobbendonk. Visste inte riktigt vad det var för tävling men det verkar som det var en vanligt tävling med massa klasser och där de bjuder in lite förare för att få lite extra krydda till de stora klasserna. Jag fick en inbjudan av någon därifrån som ville att jag skulle köra då de bjöd på anmälningsavgiften och allt så det var bara att åka dit.

Kom dit på lördag kväll så han inte gå banan men tittade lite på morgonen och den såg kanon ut, lite liten men ändå helt okej. Det var 7 olika klasser och jag var ute och kollade lite för att räkna lite på när jag skulle ut och träna men insåg att när de vinkar av ena klassen så släpper de ut den andra så det blev aldrig något avbrott mellan träningarna och det rullade på så jag fick gå på klockan men när jag kom ner till den tiden då min träning skulle börja så vinkade de bara och sa att min klass redan var ute och jag han köra fyra varv innan de vinkade av oss igen så man fick ha noga kolla på heaten senare för att veta när man skulle åka.

I första heatet gjjorde jag ett bra utsläpp och låg trea in i första kurvan och efter två varv var jag uppe i ledningen och kunde rycka åt mig en ledning på ca 5 sek och låg så hela heatet till slutet då jag fastnade bakom några varvade men kunde vinna med ca 2 sek till tvåan som var Marvin van dale, han kör även hollänska och var fyra i sista heatet i Halle, så jag var jättenöjd med att jag lyckades slå han och han som blev trea är också en som kör i hollänska och plaserar sig bland topp 10.

I andra heatet gjorde jag ett bra utsläpp men fick för mycket res på framhjulet och fick slå av lite och var sju in i första kurvan, Marvin tog nu starten och fick rycka och den andra killen Salaets tror jag han heter låg tvåa men jag lyckades köra ikapp Salaets och vi hade en fin fight och jag körde om han ut på startrakan men han tog mig på insidan i nästa kurva men varvet därpå gjorde jag likandant men då låg jag längst in på insidan så han kunde inte komma förbi igen men nu kom problemet med varvade igen och jag kunde inte rycka utan han låg precis i bakhjulet men det var roligt att ha en liten fight och jag kunde hålla undan och bli tvåa i de heatet ca 5-6 sek efter Marvin som vann. Jag blev totalt tvåa i tävlingen med samma poäng som Marvin men han vann på att han vann sista heatet, men nu var det dax för en superfinal där de slår ihop de 18 bästa i mx2 och mx1.

I det heatet tog jag starten men gjorde en miss i första kurvan och kom ut som tvåa men efter ett varv var jag uppe i ledningen och gjorde ett ryck på ca 5 sek och sedan såg jag att Marvin kom upp på en andra plats men jag fortsatte i mitt tempo och kunde öka ledningen till som mest 13-14sek innan varvningarna kom och han tog in lite men det låg hela tiden runt 10-12sek tills sista två varven då en varvade började gasa med mig, jag låg på insidan i kurvorna och gasade och skrek på han men han flyttade sig inteoch Marvin kom närmare och på sista varvet så var jag tvungen att gör en tuff omkörning på han och vi åkte ihop innan ett hopp och jag hamnade med fötterna uppe på sadeln och gjorde en superman i luften men lyckades få tag i cykeln lite med fötterna så jag landade med magen på sadeln utanför banan men lyckades på något sätt få kontroll på det och kunde svänga in igen men jag tappade massor då det kom en rytm sektion efter de som jag inte kunde hoppa och Marvin var nu ikapp mig så det blir ett stressigt sista varv  men jag lyckades att hålla han bakom mig och vinna superfinalen vilket var jätteroligt.

Jag tycker jag fick det mesta att stämma den här tävlingen och hoppas att det är vändpunkten efter lite strul i de första tävlingarna, just nu är jag hemma i Nyköping och har ont i halsen men ska ner till Holland igen på fredag om jag hinner bli frisk vilket jag hoppas på så jag kan träna vidare sedan helgen efter det är det tänkt att jag ska åka Belgiska mästerskapen. det kommer en ny rapport efter den tävlingen om det inte händer någonting innan.

Mvh

Kim Lindström

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top