Vi som vill att riksmedia ska sända från motocross SM och elitserien

Rasmus Andersson

På den välkända communityn facebook.com har det dykt upp en grupp vars syfte är att locka till sig så många medlemmar som möjligt för att sedan kunna påverka riksmedia att sända mer motocross. Kort och gått eller snarare långt och gått är gruppen döpt till “Vi som vill att riksmedia ska sända från motocross SM och elitserien”. Ett kul initiativ tyckte jag så jag passade på att ställa några frågor till Rasmus Andersson som är initiativtagare till det hela. Se nu till att gå med i gruppen, alltid leder det till något och vi vill ju alla se mer av vår kära sport i media.

Det är du Rasmus Andersson som har startat gruppen “Vi som vill att riksmedia ska sända från motocross SM och elitserien”, vem är du, beskriv dig själv?

Japp det är jag som är Rasmus Andersson (“Bubba” smeknamnet har jag efter att jag liknar honom till utseendet och längd) som grundat gruppen “Vi som vill att riksmedia ska sända från motocross SM och elitserien”. Lite långt namn på gruppen, men budskapet når ialla fall ut. Jag har även haft lite hjälp och stöttning utav Malin Andersson och Caroline Joelsson som hjälpt till att puscha på för att medlemmar ska bjuda in andra och de båda har även  själv bjudit in ett stort antal facebook vänner.

Jag är 21 år och bördig från Värmlandsskogarna (Töcksfors) nära Norgegränsen, men bor och har studerat nere i Växjö sedan 1 år tillbaka. Jag började med motocross ganska sent, som 15 åring, då jag förälskade mig i sporten. Detta efter att lillebrorsan hade kört i 2 år, och det tyckte jag verkade häftigt, då jag följt med honom och pappa en gång när de åkte ner till Bengtsfors och tävlade som var hemmaklubben och närmaste banan (7mil). 

Tävlar idag på min Suzuki 250, 2 taktare och har seniorlicens för Västgöta laget, Sotenäs MCC på västkusten, vilket det inte är nära till, varken från Växjö eller Värmland.  Men hamnat i klubben då jag trivs väldigt bra här. Satsar i år efter lite halvtaskiga säsonger, uppehåll och en del motgångar på en elitlicens, och drömmen hade varit att kvala in till SM i Västerås i September i år. Lång väg dit men satsar man inget vinner man inget heller.

Förebild för mig är en annan Värmlandsbördig åkare, MC Alingsås Jonathan Dahlgren, detta då han kör både väldigt vackert och fort, samtidigt som han har en väldigt ödmjuk och bra personlighet av att dömma de gånger jag träffat honom.

När kom du på att starta denna grupp och varifrån kom idén?

Jag kom på att starta gruppen 21 Januari för knappt 2 veckor sedan, det var av ren impuls då jag länge tyckt det var ett fruktansvärt tjat om Zlatan, Afrikanska mästerskapen i fotboll, damfotboll osv. Precis som det inte finns något annat. Samtidigt som då sportgalan nyligen varit så var det väll inte en ända motorsportsidrottare som var inbjuden till Globen. Då jag både anser och tror, vilket inte så många andra tror det att Motocross och Enduro är en av de mest krävande sporterna vi har ihopp med Triathlon och möjligen långa lopp i cykel samt långa lopp i skidor. Men detta når aldrig ut till svenska folket då vi prackas på att veta hur det går för de olika division 1 lagen i fotboll eller hur Zlatans knä mår.

Rasmus Andersson
Rasmus
Ni har haft som mål att nå upp till 5000 st medlemmar innan ni kontaktar SVT, TV4 med flera och ni är snart där. Hur har utvecklingen sätt ut?

Utvecklingen har sett bra ut fram tills 3-4 dagar sedan då det verkar ha stannat upp, första 2-3 dygnen hade vi fått ihopp till 2000 medlemmar redan, detta endast när vänner bjudit vänner, så vi har inte annonserat. 

Målet med gruppen är ju att vi ska få se från hiten i Motocross SM och Elitserien från TV 4, SVT, Viasat Sport eller som jag tror vi har bäst chans i TV 4 Sport. Motocross har ju en bra spridning i landet och om man ser till Elitserien är ju storstäderna Stockholm (Göta MS, Järva MK och Åsätra MK), utkanterna av Göteborg (MC Alingsås och Stenungsunds MS), övriga delar av landet som Värmland, Småland och Hälsingland, samt nu även i år storstaden Uppsala representerade i Elitserien, vilket jag tror borde kunna sälja då motocross är relativt publikvänligt, speciellt Lagtävling. Jag kommer även då tid finns bjuda in och påminna medlemamrna om att gå på elitserie och SM tävlingar samt även skriva lite kortfattade summeringar om resultaten efter varje tävling.

På vilket sätt ska ni ta kontakt med media och vad förväntar ni er för reaktion?

När vi når 5000 medlemmar så ska jag kontakta tv kanalerna SVT, TV 4, samt rikstäckande tidningar (Aftonbladet och Expressen) allt för att crossen ska nå ut, kommer kontakta dem både via telefon och e-post. Även en kontakt med motortidningen Race hade gynnat gruppen tror jag.

Även om inte hela tävlingarna kan visas på tv så tycker jag att de gott kan visa sammandrag då det endast rör sig om totalt 12 tävlingar per år, samt att Expressen och Aftobladet kan lägga minst en sida per tävling på detta i sina sportdelar.

Länk: Vi som vill att riksmedia ska sända från motocross SM och elitserien på www.facebook.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top