Myggfri teamträning i Orsa

Niklas Gustafsson var ordentligt laddad under helgens träningar

Ibland känns allt bara sådär himla att det riktigt spritter utav glädje i hela kroppen. Under helgen var det ett sådant tillfälle, från tidig morgon till sen kväll!

För min del blev det en tidig avfärd på fredag morgon, med Arne och mig i Teamets lastbil, och resten av familjen i följebilen. Att vi förlagt säsongens första gemensamma träning i just Orsa, var inte så konstigt. Snösäkert med nypreppade banor, tillsammans med ett bra boende på stugbyn gjorde att allt var upplagt för en givande träningshelg inför årets SEC-premiär om några veckor i Östersund.

Lördagsmorgonens första koll på termometern gjorde att vi kunde sålla bort problemen med flugskitar på brillglasen.

-Trettioen minusgraden är väl inget att gnälla över, det är väl bara till att plocka fram långkallingarna om det blir för kallt!

Hursomhelst, när vi väl kom ut till banan, hade försommarvärmen börjat komma in, och lastbilens termometer visade bara minus tjugotvå. Perfekta träningsförhållanden….

Efter ett par löparrundor började kropparna att komma igång, och därefter var det bara till att fyra igång hojarna. Tänk att lite härlig CRF-musik kan få igång glädjesprutet så till den milda grad att allt bara känns som ett stort leende?

Hela lördagen var en enda stor njutning för min del, det var så kul att få köra i välpreppade snöspår att jag till och med missade att tanka min egen CRF 450. Lite surt att Arne såg mig, för är det något han är snabb med, så vet jag precis vad det är…

Om lördagen var en härlig dag på hojen, så blev söndagen en lika härlig upplevelse. Att både få se och höra förarnas framfart var nästan så att man fick ståpäls. Här var Niklas Gustafsson värst nästan hela dagen, med Calle Bjerkert hack i häl. Även Teamets juniorförare J-C Seljord och nyförvärvet Anton Wallin var en fröjd för både ögon och öron, och det härliga var att även varvtiderna visade samma sak.

Carl-Johan Bjerkert tog i så att det knakade hela helgen
Carl-Johan Bjerkert tog i så att det knakade hela helgen
Som alltid när vi kör våra gemensamma träningar, kan man inte låta bli att imponeras av vår tränare Robban ”GRI-Training” Grindbergs sätt att lägga upp helgens  träning till förarna. Även om ett hjul slutar att snurra utan minsta kugge, och vi inte klarar oss utan någon av alla som är delaktiga i Teamets resa, så har Robban ”GRI-Training” Grindberg en stor del i förarnas framgångar!

För att sammanfatta träningshelgen, så var det en mycket kall, men givande helg. Niklas Gustafsson och Calle Bjerkert har verkligen kommit i fas med både åkning och inställningar på sina CRF 250X, och det känns som att det mesta går deras väg. Även Teamets juniorförare John-Christian Seljord hade en bra helg på sin CRF 250X, och sänkte sina tider efter varje pratstund med Robban G.

Vårt nyförvärv, Anton Wallin, känns även han som en superambitiös glädjespridare. Att som sjuttonåring välja att köra en ytterst potent CRF 450, och sätta tider inte långt efter sina betydligt mera garvade teamkompisar, det ger förhoppningar om framtiden.

Teamets Nyförvärv, Anton Wallin, Honda CRF 450R
Teamets Nyförvärv, Anton Wallin, Honda CRF 450R
Jag vill samtidigt passa på att tacka Teamets samtliga partners, mekaniker, medhjälpare, och framförallt Arne och Rut för att ni gör vår professionella racingsatsning möjlig!

Mvh Joakim.

Honda Johansson mpe

www.johanssonmpe.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top