U.S. Open Supercross


Cross säsongen är för de flesta slut eller på väg mot sitt slut, SM serien är avslutad, VM avslutades med lag VM i Budds Creek och Nationals i USA avslutades innan lag VM. Så vad är då bättre än att kicka igång något nytt och vilka är som vanligt värst om inte amerikanarna. Nu i helgen 12-14 oktober körs Rockstar Energy Drink U.S. Open i Las Vegas och de stora stjärnorna kommer vara på plats.

James "Bubba" Stewart gör comeback efter sin knäoperation, Chad Reed, Tim Ferry, Grant Langston, Ryan Villopoto och Mike Alessi är några andra förare på plats. En som dock inte kommer till start är Ricky Charmichael som skulle göra sina sista tävlingar i just U.S. Open och Paris Bercy. Ricky har blivit diagnostiserad med kroniskt trötthetssyndrom , troligen på grund av för mycket jobb med motorcykel-, bilkarriär och tvillingar att ta hand om.

Statistik och fakta

Senaste årens vinnare
-98: Damon Huffman, Kawasaki
-99: Jeff Emig, Yamaha
-00: Ricky Carmichael, Kawasaki
-01: Ricky Carmichael, Honda
-02: Mike LaRocco, Honda
-03: Chad Reed, Yamaha
-04: Chad Reed, Yamaha
-05: Ricky Carmichael, Suzuki
-06: James Stewart, Kawasaki

Ricky Carmichael har flest vinster i U.S. Open med tre stycken, Chad Reed kan kan komma upp på delad första plats den här helgen.

Carmichael, Reed och Stewart är de enda förare som har vunnit U.S. Open samma år som de har vunnit AMA Supercross mästerkskapet.

Flest U.S. Open vinster av märken: Kawasaki: 3, Yamaha:3, Honda:2, Suzuki:1

År 2005 blev Carmichael den enda förare att ta hem grand slam genom att vinna U.S. Open, AMA Supercross, World Supercross GP, AMA Motocross och Motocross of Nations.

Sjufaldiga AMA Supercross mästaren Jeremy McGrath:s bästa U.S. Open placering är en andra plats 2001.

Källa, www.amamotocross.com 

www.ussx.com kommer att sända webradio live och exklusivt video material.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top