Stubbrace!

I söndags var det dags att åka stubbrace hemma hos Bagarn. Dom körde även på Lördagen men då var jag och åka finalen i Stockholmscrossen (Det är en annan historia, ej värd att nämna).  På lördagen så hade det varit lite vurpor på åkern, det resulterade i 2 ambulanser och en ambulanshelicopter. Alltid tråkigt med skador!  

 

Kände mig laddad till max när jag kom ut till tävlingsplatsen. Anmälde mig sen bar det ut på träningen, kändes också bra. Dock så glömmer man bort varje år hur JÄVLA ONT det gör att ligga bakom någon! 🙂 

 

 Heat 1: Kommer iväg bra i starten ligger som 3:a efter första varvet. Håller den positionen i mål.

 

Heat 2: Ännu en bra start. Ligger tvåa hela racet, men är hårt uppvaktad av en Gasgas med nr 61. Håller honom bakom mig ända tills vi passerar målsnöret! 

 

Heat 3: Kanonstart igen!! (Börjar nästan tro att jag har nått på gång) Kommer ut som 3-4 tror jag, kör upp mig till 2:a placering… Hör att jag har någon som ligger onödigt nära!! Såklart är det stackaren på Gasgas som vill komma om mig igen, och han lyckas nästan precis innan mål. Men jag blockade fint då med:)

 

Heat 4: Hyffsad start, kom iväg som 3-4. Tror jag låg 3-4:a innan det oundvikliga hände.. Jag ramlade omkull. Tur som en tokig hade jag att inte hojen stannade. Kom upp rätt snabbt men hade tappat ner till 6-7:a.

 

A-Final: Mina kvalresultat räckte till en A-finals biljett. 

Är med hyffsat in i första böj, kruxet är att man åker A-final så släpper fan ingen av.  Ligger kanske runt 9-10 plats ett tag. Men sen kommer det folk både till höger och vänster, tappar folk som jag har kommit före i heaten. Den berömda GasGas åkaren blåste om mig som ett jävla möte:) Rullar i mål på en 16:de plats. Är riktigt nöjd med dagens körning, förutom finalen där jag borde kunnat prestera bättre. Dags att träna kanske 🙂 

Ja just det.. Jag lyckades också med bedriften att spräcka min Fox Carmichael hjälm. Den låg på backen, hojen blåste omkull från pallen och rakt ner på min fina hjälm… Det var den, sprack som en silikontutte! Okänsligt!

 

För att avsluta min blogg.

 

Så tycker jag att vi ska skänka en tanke till Fredrik Jonssons familj och vänner. Han skadades vid en serietävling i Kil för ca 2veckor sedan och somnade tyvärr in Fredags. 

Kände inte Fredrik, men det känns hemskt! Vila i frid.

 

En annan tråkig nyhet om inte lika allvarlig. Men min kompis Jesper Nilsson, Jespar här på Mxstar. Han ligger på Mora lasarett sen i lördags, då var han uppe och tränade med ett gäng polare i rättvik. Det slutade med en rejäl krash! Jeppa hoppade på tok för långt och högt i en platå! Han seglade förbi landningen, sen var det godnatt! Det resulterade i ett brutet ben, tvär av strax under vaden. Dom har meckat in lite titanplattor och en knippe skruvar. Fick precis ett SMS av honom. Han kommer komma till Danderyd sjukhus imorgon ikväll! Lite närmare hemmet iallafall!

 

Han vart även kändis då det stod om vurpan i dalatidningen! Länk finns på Aktuellmotorsport.se

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top