Uddevalla VM rapport från Tom Söderström

Vilken helg, härlig crosskörning, mycket publik, fint väder och en toppenarrangör, vad mer kan man önska sig som motocrossfanatiker?

För Tom´s del gick allt kanon. Kom ner redan på torsdagen och fick upp allt. Fredag kom resten av teamet. Efter en middag komponerad av "kocken för helgen" Jimmy Lundberg så var det mycket prat och mingel.

Tom sussade gott på kudden under tiden som fansen skakade loss i öltältet till tidig gryning.

Träningen på lördagen kändes helt ok och publiken var enastående fast att det bara var träning.

På Pre-Qualifying Practice blev han 12:a men på Qualifying Race fick han sladd och hamnade i nätet och hade svårigheter att få loss hojen men då hade hornen vuxit så stora att han gav allt han hade för att försöka komma ikapp, vurpade igen men kom i mål som 23:a.

Lördagskvällen blev ganska sen eftersom sista heatet startade så sent som 18:00 i MX1. Återigen trollade Jimmy fram en otrolig meny för hela teamet plus en del sponsorer som inte behövde gå hungriga från tältet. Lördagens väder var över 30 gr på dagen och en stekande sol, det gick åt mycket dricka både för förare, mekaniker, kockar och publik.

Söndagen bjöd på mulet väder men uppehåll, det kom några regnstänk i sista heatet men fortfarande relativt varmt.

Började med warmup 9:30 som gick som det skulle. Första heat i MX1 började 13:10 och i andra heatet på "mastervarvet" åkte Tom sist och vid målet stannade han för att värma upp publiken, han varvade motorn flera ggr och höjde armarna upp och ner för att få publiken att tända till ordentligt. Tack Tompa,det var oförglömligt att se och höra, rysningar i hela kroppen.

I heat 1 kom han ut som 21:a men plockade några placeringar innan målgång och blev 17:e man i mål. härligt kört.

I heat 2 var det väldigt nära att han tog starten men istället blev han stående på grinden, för snabbt iväg!!!! Han var sist ut från startområdet men kom snabbt ikapp flera stycken och var 16:e redan på första varvet.

15:e plats prenumererade han på från varv 4 till målgång efter en jättekörning.

Tom vill tacka Jimmy och Conny Lundberg för all hjälp med mat o dyl, helt underbart, ovärdeligt. Även ett stort tack till resten av TEAMET.

Tom bockar och bugar för allt stöd av publiken och alla sponsorer som ställt upp.

Text: tom-mx.com

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top