Uddevalla VM rapport från Filip Thuresson

Jag kände mig jätteladdad och sugen på att köra på lördagen, alla förutsättningar var bra. Bra väder, banan superfin, väl förberedd och många supportrar.

Träningen började inte så bra eftersom tävlingshojen vägrade starta, men jag körde med reservhojen och det kändes ok. Var ute på ett snabbt varv då framhjulet släppte i en kurva och jag föll så olyckligt rakt på min högra axel och all kraft gick upp i den. När jag ställde mig upp kände jag att något var riktigt galet – det gjorde fruktansvärt ont. Sjukvårdarna var snabbt framme och konstaterade att axeln satt bak på ryggen. De satte snabbt en kanyl och sövde mig ute på banan och drog rätt axeln innan de körde mig till sjukvårdstältet. Där fick de dra rätt axeln ytterligae en gång och jag fick mer smärtlindring. De beslöt att jag skulle ner till lasarettet för att röntgas. Röntgen visade som tur var att inget var brutet.

Det kändes riktigt tråkigt att jag inte kunde köra mer för jag tror att jag skulle kunna göra rätt bra ifrån mig.

Tack till alla supportrar som trots allt gav mig sitt stöd.

Nu måste jag vila axeln en vecka innan jag börjar träna igen, men jag ska göra allt för att kunna vara med i nästa SM-deltävling i Varberg.

Text: filipthuresson.com

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top