Två bra helger i Polen och Slovakien

robertkvarnstrom_gasgas

Robert Kvarnström rapporterar från de två senaste VM deltävlingarna i Enduro

VM Kwidzyn Polen
Tävlingsplatsen var den samma som de va för två år sedan och jag gjorde bra ifrån mig där då och jag va riktigt taggad redan när vi kom till Kwidzyn på onsdag eftermiddag, vi gick enduroprovet och extremeprovet direkt när vi kom och allt såg bra ut och blev mer och mer laddad ju närmare tävlingen vi kom, torsdag morgon vaknade vi tidigt för att gå crossprovet innan det blev för varmt då de va runt 35 grader på dagarna, testade lite på torsdag kvällen!, sedan va de fredag då vi normalt sett skulle kört en prolog men tyvärr inte denna gång då dom ansåg att det var för få startande för att göra en prolog men vi fick en extra vilodag och de va rätt skönt de, la mig tidigt för att vara pigg när vi klev upp på lördag morgonen, väl vid paddocken på lördagen så va jag sjukt laddad på att få dra lite när jag visste att proven passade mig riktigt bra, började lite segt på första extremen men var igång redan vid första crossen där jag var total 3a alla klasser inräknade.! sedan rullade dagen på riktigt bra, var snabb på varje cross och enduro men kom tyvärr inte överrens med extremeprovet där jag tappade 15-20 sekunder varje varv! jag slutade 3:a i Junior vilket var riktigt skönt att få vara tillbaka på pallen där jag hör hemma, och jag vann även 125klassen med över 2minuter, jag vet att jag är tillräckligt snabb för att vara på pallen varje race bara vi får in dom rätta inställningarna varje race, la mig väldigt sent på lördagen pga massa strul, men uppe med tuppen ändå och var ännu mer laddad för att köra för vinst!, började bra med att ligga 4a efter första varvet men på transporten precis före depån så skar cykeln och där slutade min dag och de som skulle bli “mitt” VM, jag va grymt besviken och deppig efter de men la det bakom mig och siktade istället in mig på att göra bra resultat i Slovakien helgen efter,

VM Púchov Slovakien
Vi lämnade Polen redan på måndagen för att åka vidare mot Slovakien där tävlingen gick helgen efter, jag fick några vilodagar innan det var dax att börja gå prov igen, Enduroprovet var relativt snabbt med några rejäla uppförsbackar, Crossprovet va riktigt snabbt med långa svängar och backar på ett gräsgärde där jag skulle få det riktigt tufft med lilla cykeln, men allt såg bra ut och skulle passa mig hyfsat bra,

Började riktigt bra på fredag kvällen på supertestet med att vinna junior klassen, sedan va det bara ladda om till lördagen vilket gick bra för jag var sjukt taggad när jag vaknade trots att det spöregnat hela natten, för mig spelar det ingen roll om det regnar eller är torrt, jag har lärt mig åka fort på alla underlag med åren,

kom inte riktigt igång på lördagen men efter en jätte miss på första enduroprovet och tappat en minut så tände jag till och åkte sjukt bra resten av dagen med ett grymt självförtroende, hade dock för mycket att ta igen och slutade 5:a i Junior och vann FIM World Youth Cup 125cc 2stroke,

Sedan på söndagen så åkte jag okoncentrerat hela dagen, fick inte till cross & extreme provet som dagen innan men satt några gryma tider på enduroprovet, jag kom aldrig in i körningen men slogs ändå om pallplatserna hela dagen och inför sista provet hade jag endast 2sek upp till 3:e platsen, stod mellan att satsa allt och kanske knipa en 2:a plats eller åka fegt och komma 3-4, och alla som känner mig vet att jag aldrig fegar ur utan jag gick ut med att göra allt som jag kunde, för vem kommer ihåg en fegis? tyvärr gick det inte denna gång slog stopp när jag skulle hoppa över två stockar och jag slutade 4:a, men jag var ändå glad att komma imål två dagar och säkra yttligare poäng, vann även andra dagen FIM World Youth Cup 125cc 2stroke,

Jag är verkligen pågång nu och kommer knappast åka sämre när vi beger oss till Grekland & Serres 28-29Augusti! där jag bara har bra minnen ifrån när vi åkte sixdays 2008,

Jag kan även glädja alla svenska fans att jag kommer stå på startlinjen i dom tre återstående SM deltävlingarna som är kvar, & vem vet.. kanske ska jag klara av det ingen annan klarat på fyra år, med att bryta Joakim Ljunggrens segersvit, var på plats den 14-15 Augusti i Enköping och Göta MS då blir det åka av! Cool

Jag vill tacka alla sponsorer som är bakom mig och stöttar mig till 100%

GasGas Factory Racing Team, Monster Energy, FMF, TOS MX Gear, BRAKING, TwinAir, Polisport, Supersprox, Öhlins, ROMI suspension, METZLER, Garage 24, Global Racing Oil, SKF, S3, Avesta Park & Trädgårdsservice, Studio 76

/Robert Kvarnström Racing

Länk: www.robertkvarnstrom.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top