Toppresultat i spanska mästerskapet av Björn Andersson

bjornandersson_spanien2012

I helgen kördes den andra deltävlingen i spanska mästerskapet, på banan i Osuna och med riktig bra resultat för Björn Andersson.

I den första deltävlingen av spanska mästerskapet körde Björn in på en 9:e och en 11:e plats, efter två dåliga starter.

Björn Andersson har varit på plats i Spanien sedan strax efter nyår och har parallellt med sin egna träning jobbat med sitt egna träningsläger.

– Det har varit full fart på lägret och vi har haft besök av förare som kört både stora och små motorcyklar, vilket har varit väldigt kul, berättar Björn.

Även om resultatet 9:e ch 11:a inte är helt fel så skulle det visa sig att den andra deltävlingen i Osuna skulle gå mycket bättre.

– Jag gjorde en bra start och var ut runt 5:e plats. Körde upp mig till 4:a, låg där ett tag och kunde sedan köra upp mig till 3:a efter ungefär halva heatet. Tappade dock ett tag ner till 4:e igen, men då fransosen som kört om fick punktering kunde jag ta tillbaka 3:e platsen. Var faktiskt återigen nere på 4:e en kort stund när några varvade ställde till det, kunde dock ta mig tillbaka och slutade 3:a i heatet, berättar Björn om första heatet.

Banan i Osuna är en typisk spansk bana, en riktigt hårdbana, snabb och med tekniska kurvor. Vann heatet gjorde VM föraren Jonathan Barragan, med Björn ca ett halvt varv efter på en 3:e plats.

– I det andra heatet blev jag så jäkla trött. Jag åt penicillin mot någon typ av influensa och jag vet inte om det var det, eller om jag var ovan med att det blev rätt så varmt. De som jag körde ifrån i det första heatet, körde helt enkelt ifrån mig i detta heat och jag slutade på en 6:e plats. Det är kul med tävlingarna i spanska, det känns som man är i VM. När jag var trea i det första heatet stod det sedan riktigt mycket folk runt bussen i depån. Arrangemang och publik känns precis som en VM deltävling, berättar Björn.

Björn missade pallen totalt i tävlingen med endast 1 poäng och slutade på en total 4:e plats.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top