Inget nytt USA år för Calle Aspegren

xdreammxracingteam_logo

Mental styrka präglas inte bara av framgång, utan är snarare ett mått på en persons förmåga att hantera motgångar och vända dem till något positivt. Motocrossföraren Calle Aspegren har den senaste tiden visat att han är just en sådan person när all hans planering nyligen omkullkastades så han stod på ruta ett igen.

– Jag blev nekad visum till USA, vilket givetvis innebär att jag inte kommer att kunna tävla där i år som det var tänkt. Jag har kämpat febrilt de sista tre veckorna för att få dem att ompröva sitt beslut men det är helt lönlöst. Jag är dock inte typen som ger upp utan har parallellt med detta letat efter alternativ och fem i tolv har jag hittat en kanonlösning som innebär att flyttlasset går till Australien istället, förklarar Calle.

Hela historien kan låta som ett för tidigt aprilskämt, vilket vi kan försäkra att det inte är. Den myndighet i USA som beviljar visum bestämde sig av oklar anledning för att Calle vistats för mycket i USA. De kräver en paus i hans besökande för att kunna bevilja det i framtiden eventuellt. Exakt vilket krav han inte uppfyller anges inte, och att bestrida beslutet tjänar ingenting till. Här skulle historien antagligen ha slutat om Calle inte haft en envishet utöver det vanliga.

– Jag blev god vän med flera australiensare under vistelsen i USA förra året, och nånstans där väcktes en idé tack vare att vi har hållit kontakten med varandra. Deras motocrossmästerskap körs under ungefär samma tidsperiod och innehåller också många duktiga förare så jag började nysta i det och fått en otrolig hjälp av en familj som bor 40 minuter norr om Brisbane i Queensland. På rekordkort tid så har vi lyckats ta fram ett alternativ till USA där jag ändå kan tävla och utvecklas som förare och människa i en helt ny miljö och mot riktigt tufft motstånd. Jag är överlycklig och ser fram emot att göra mitt yttersta här istället för i USA som det var tänkt från början, berättar Calle.

Redan idag 12 mars sitter Calle på ett plan från Sverige till sitt nya hemland de närmaste sex månaderna, och om allt fungerar i tullen så har han förhoppningsvis hunnit installera sig i sitt nya hem när ni läser det här.

– Jag kommer att bo 40 minuter norr om Brisbane och tävla på en Honda 450 i deras motocrossmästerskap som också kallas nationals. Honda Sverige har varit fantastiskt hjälpsamma samt att jag har fått bra hjälp av ett par lokala handlare. Även om jag inte tillhör något team så kommer jag att få min cykel transporterad mellan tävlingarna så att jag kan flyga då det är stora avstånd. Eftersom deras serie börjar redan 1 april så blir det tävlingsdebut sex veckor tidigare än den ursprungliga planen. Jag kommer naturligtvis att köra så mycket jag kan så fort jag är på plats, men det första racet får ändå fungera lite som en uppvärmning.

Calle kommer naturligtvis att fortsätta att representera SVAB / Xdream MX Racing Team, men han är inte längre en del av Mxheaven när satsningen i USA inte gick att genomföra.

– Efter de senaste veckornas kamp både mot amerikanska myndigheter och mot klockan så känns det jätteskönt att få den här chansen och det ska bli både roligt och intressant. Jag är den första svensken som tävlar i det australiensiska motocrossmästerskapet, precis som jag var den första svensken som körde en full säsong i USA i fjol tillsammans med Fredrik Norén. Motstånd lär jag inte sakna då både Ben Townley, Joshua Coppins samt flera andra snabba europeiska förare tävlar här så det ska bli riktigt intressant avslutar Calle.

Avslutningsvis vill Calle sända ett stort tack till alla sponsorer som gör hans satsning möjlig.

Med vänlig hälsning Calle Aspegren SVAB/XDream Motocross Racing Team, Wasa Sweden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top