Tom trea i kvalet i VM i Finland

finland_vantaa4

I helgen körs det kombinerat MX3 VM och tjej VM i Vantaa, Finland. Under lördagen har det körts kvalheat till söndagens finaler.

Tråkigt nog är det trots det korta avståndet inte jättemånga svenskar på plats och kör, men vi har representanter i båda klasserna. I MX3 klassen är det Kim Lindström och Tom Söderström som försvarat de svenska färgerna och de har de under kvalet gjort mycket bra. I tidskvalet var det Kim som var starkast av de båda med en tredje tid, medans Tom fick till en femte.

När det sedan var dags för kvalheat var det Tom som var starkast. Både Tom och Kim var dåligt med på startrakan, men Tom lyckades med en bra inner och var ut som femma. Kim var kvar längre ned i fältet, kring en femtonde plats. Tom körde sedan upp sig till en tredje plats och tog även in på Milko Potisek och Julien Bill i täten, men tog sig aldrig riktigt ända fram. Kim körde upp sig till en åttonde plats, men hamnade där sedan i ingemansland.

I tjejklassen var som vanligt Sara Pettersson på plats, men till denna tävling även Emmy Wallberg. I kvalheatet var Sara Pettersson riktigt bra med i starten och låg ett tag på en andra plats. Mot slutet tappade hon mot de bästa, men körde in på en mycket stark fjärde plats. Emmy Wallberg var lite längre ned i starten och pendlade runt femtonde plats hela heatet och slutade även där.

Det har varit otroligt varmt i Finland under de senaste två dagarna och morgondagens lite längre finaler kommer bli rejält utslagsgivande. Ser ut som det kan bli riktigt bra placeringar och många VM poäng för våra svenska förare.

 

Följ våra Twitter uppdateringar från tävlingen, längst ned till höger på mxstar.se förstasida.

mx-life.tv har ni också samandrag och hjälmkamera filmer.

{youtube}QTiUOjYhZmc{/youtube}

{youtube}SXKG6fs8mZ4{/youtube}

finland_vantaa

finland_vantaa2

finland_vantaa3

finland_vantaa5

finland_vantaa6

finland_vantaa7

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top