Teamrapport Tibro, Team mxstar.se

Sebastian Lorenz

En veckas vila skulle man kunna tro, men det har varit rätt så fullt upp mellan SM i Vissefjärda och den andra deltävligen i Tibro denna helg.

Vill börja med att skicka många och stora lyckönskningar till ett snabbt tillfrisknande för Robert Bergman som oturligt crashade och är opererad för ryggfrakturer. Vi tänker hela teamet på dig.

Återigen var samtliga teamets förare på plats för att köra (minus skrivande teamchefen då). Med oss hade vi igen samma fantastiska gäng som är med och ordnar allting runtomkring. Ett riktigt härligt gäng som jobbar stenhårt för att få allting att fungera.

Kim Lindström hade en helt fantastiskt helg i Tibro. Tuffa fighter med Andreas Hultman i båda heaten, där Kim körde in runt 10 sekunder på de sista varven och klämde sig förbi upp på tredje plats i det första. I det andra heaten var han förbi en kort stund med sex kurvor kvar, men en mindre sladd gjorde att han fick ge sig och slutade där på en fjärde plats. Hultmans bättre placering i det sista heatet gjorde att han knep tredje platsen totalt och Kim slutade på samma poäng på en fjärde plats. Läs Kims egna rapport här.

Emmy Wallberg hade i Vissefjärda sin bästa SM placering någonstin via en femte plats och i Tibro bättrade hon på det genom att bli trea totalt. Två stabila starter och en tredje plats i det första och en fjärde i det andra gav teamets och Emmys första pallplacering.

Sebastian Lorenz som pluggar crossgymnasiet i Tibro hade i stort sätt hemmabana kan man säga. Mindre bra starter och en startcrash i det andra heatet gjorde att Sebbe fick jobba hårt från nedre delen av fältet i båda heaten. Starkt kämpande genom hela heaten gav tillslut en 12:e och 16:e plats i heaten och en total 13:e plats.

Totalt i SM har vi nu Kim Lindström på en 3:e plats, Emmy Wallberg på en 4:e plats och Sebastian Lorenz på en 15:e.

Det är fantastiskt förare vi har att jobba med och det kommer framtida resultat att visa, farten finns där hos allihopa. Starterna är otroligt viktigt och även förmågan att kunna hålla uppe farten genom hela heaten. Det vet vi och förarna och de har lite att jobba på under sommaren.

Måste passa på att ge ett extra stort tack till PSE Parts gänget Kasper, Matte och Sebbe som var med och förgyllde hela vår helg, både dag som kväll. Storchefen Kasper var på plats och han såg belåten ut med resultaten för våra förare och såklart Veidec Racing by US Capital gänget. Tack till Sebbe som är med och drar i vår gemensamma mustaschkampinsamling för Cancerfonden. Insamlingen är nu uppe i 1400:- på nätet och ytterligare 400:- drog vi in i Tibro via försäljning av klistermärken och utlottning av en signerad teamtröja.

Vill passa på att tacka alla teamets stora sponsorer Yamaha Motor Scandinavia, Yamaha Store Västerås, PSE Parts, Bridgestone, Yamalube, Kumlin Suspension.

Alla sponsorer som bidragit till tält, drift och allt runtomkring. Torsten Hallman, Uppsala MCK veteranerna, El-ljus, BarenBaren, Uppländska Bergborrning, Slangservice i Uppsala, Meca, JL Bygg, Järnia, Alina Systems, Racingpics.se, Text & Dekor, Dicto Designs, Lindvalls Kaffe, ICA Folkes m.fl.

Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

Hela teamet supportar mustaschkampen, gör det du med
Hela teamet supportar mustaschkampen, gör det du med
Emmy Wallberg
Emmy Wallberg
Emmy Wallberg cykel i depån
Emmy Wallberg cykel i depån
Kim Lindström
Kim Lindström

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top