Kim Lindström rapport från SM i Tibro

Kim Lindström

Banan var kanon, dom hade lagt på massor av sand och harvat banan så det var en riktigt fin crossbana och det såg lovande ut för helgens race, då det blir mer spår och omkörningställen.

 

På träningen och tidskvalet så slutade jag som trea och det var jag nöjd med. Var inte så långt fram till ettan och tvåan så det var bra.

I kvalheatet gjorde jag en bra start men blev lite trängd och fick slå av och tappade till ca 6-7 plats. Fick ett bra flyt och kunde köra upp mig till en 2:a plats, vilket var bra inför söndagens race då jag fick välja som tredje gubbe.

Banan började nu ta form och bli en riktigt bana med mycket spårval in i kurvorna och riktigt slagig och det gillar jag.

Inför första heatet hade jag en bra känsla och var sugen att gå ut och ge allt. Gjorde en riktigt bra start och var bland de tre första tills jag fick res och gick upp på bakhjulet efter halva rakan. Tappade till en plats runt 8-10 och sedan gjorde jag mycket missar första varvet. Körde om folk och tappade samtidigt, men sedan fick jag in flytet och jag började åka om. Nu var det skillnad jag fastnade inte bakom några förare utan jag åkte bara om och jagade nästa och nästa och till slut låg jag fyra när det var ca 8 min +2 varv kvar av heatet. Jag hade ca 12 sek up till tredje platsen så det kändes sådär och jag trodde att jag inte skulle kunna åka ikapp. Vilade lite ett varv och märkte att jag inte tappade något på att göra det så jag ökade igen och när det va två varv kvar var jag ikapp. Vi kunde ha en riktigt bra fight och jag kom förbi han efter ett varv av härlig och rolig fighting. Han var trött och kunde inte bjuda upp så jag slutade på en tredje plats och första pallplatsen för året var gjort och jag var superglad att äntligen få vara där uppe igen.

I andra hetatet var jag taggad och ville ta starten men var för på och fick res direkt och låg efter från början. Skit också nu var det bara att börja jaga igen och jag varvade första varvet som 22:a. Men nu var det det här igen att det tog aldrig stopp utan jag kom ikapp och bara åkte om och ifrån vilket var superskönt. Till slut vara jag uppe igen på den förbannade fjärde platsen, men nu var det full fokus igen på att ta samma förare igen som låg på tredje plats. Han hade ungefär samma fördel som i första med 12 sek, men lyckades äta upp de sekunderna.  Började känna att det tog emot och började bli trött, gjorde några attacker på han i några varv men kom inte om. På sista varvet var jag uppe jämsides med han och hade insidan till nästa kurva men fick lite sladd och åkta av banan. Kom in fort igen och jagade ikapp han, men kunde inte göra någon attack innan målet och jag slutade på en fjärde plats i heatet. Blev totaltfyra eftersom han slog mig i sista heatet, men vi hade samma poäng.

Jag ligger nu trea totalt i SM och det känns bra inför framtiden, nu är det ca 3 månder kvar tills nästa SM så jag ska åka lite andra tävlingar och hör av mig efter dom.

Tack så länge så hörs vi senare.

MVH Kim

Stort tack till Yamaha Motor Scandinavia, Yamaha Store Västerås, PSE Parts, Bridgestone, Yamalube

Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

Mustaschkampen
Mustaschkampen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top