Team mxstar.se rapporterar från SM i Linköping

Öka!? Ja ligger man tvåa så är det klart man ska öka lite enligt pappa Bosse

En fantastiskt SM dag i Linköping med strålande sol, bra arrangemang och grym körning av Marcus Norlén. Marcus började dagen med att vara tvåa på den fria träningen, endast slagen av Jonatan Dahlgren och vi såg samtliga fram emot en kul dag av racing och förhoppningsvis fina resultat.

Heat ett började dock med en dålig start för Marcus som i inledningen var runt 23:e plats. Sedan kom i vanlig ordning en helt otrolig uppkörning och Marcus var i rygg på Andreas Hultman på en 4:e plats med ett varv kvar. Då händer det som inte får hända, men det vi inte kan göra så mycket åt i alla lägen, framförallt inte Marcus. Motorcykeln tappar all kraft och stannar och det visar sig senare vara ett rejält motorras, exakt varför vet vi inte ännu men det fanns ingen möjlighet för Marcus att ta sig imål.

Full aktivitet i depån inför heat två med att få i ordning Marcus motorcykel och en kvart innan waitingzone stänger är allt klart. Kanske ingen optimal uppladdning kunde man tänka sig, men uppenbarligen var det fel tänkt. När starten går är Marcus inte långt ifrån att slå till med en Holeshot, men kommer istället ut på en andra plats. Rasmus Sjöberg är sedan uppe och tar sig förbi Marcus, men när Tom Söderström går omkull på det andra varvet är Marcus återigen uppe på en andra plats. Rasmus biter ifrån och tyvärr hinner Kenneth Gundersen smyga sig upp på en tredje plats innan Marcus tar sig upp i ledning. Gundersen får sedan kämpa bra för att ta sig förbi, men lyckas till slut och Marcus rullar imål på en andra plats.

"Jag är lite överaskad själv då det aldrig tidigare har gått bra för mig på den här banan. Jag är riktigt nöjd med min uppkörning i det första heatet och självklart var det tråkigt att bryta med maskinproblem. Min körning fungerar riktigt bra just nu och det andra heatet talar ju lite för sig själv och visar det"

Helgen har varit riktigt bra med ett kul gäng kring teamet på plats. Vi har kul ihop och allting fungerar utan problem och då blir det lättare för Marcus att göra det han är bäst på, köra hoj snabbare än de flesta. Jag börjar bli blödig på gamla dagar och tårarna var inte långt borta när Marcus körde in som tvåa, en riktigt, riktigt härlig känsla. 

Samtliga resultat på mx-results.com

Nya coola limiterade kläder från THOR
Starten heat två. Marcus tvåa precis bakom Tom Söderström #17
Starten heat 1

/Tomas, Team mxstar.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top