emmywallberg_tomelilla3

Jag trodde att vi kom till Tomelilla med ett lite sargat team, då Kim Lindström varit borta från motorcykelåkandet nästa helt sedan sin crash i Finspång.

Veckan innan Tomelilla fick dock Kim godkänt från sjukhuset att börja köra motorcykel och körde då ett KM på lördagen och ett stubbrace på söndagen. Kanske inte tillräckligt för att ge sig på en SM deltävling, men Kim är en kämpe och kom mycket riktigt till start i Tomelilla.

Kim Lindström

Nu blev det inte bara en start i tävlingen för Kim utan även en riktigt bra genomförd tävling.

I det första finalheatet på söndagen slog Kim till med en holeshot och ledde störra delen av första varvet. Sedan gick Tom Söderström förbi och Kim tappade även ett antal andra förare. Han kämpade dock på riktigt bra och körde i mål på en 5:e plats.

Inför det andra heatet hintade Kim om att krafterna i kroppen nog inte riktigt fanns där. Av det märktes dock inte mycket under heatet. Kim fick inte riktigt lika bra start utan var ut runt 7:e plats. Sen rullade heatet på och Kim körde upp sig en placering och slutade på en 6:e plats.

Placeringarna 5:a och 6:a gjorde att Kim slutade på en fin 4:e plats totalt.

Sebastian Lorenz

Sebastian Lorenz hade ingen helt perfekt helg, men långt ifrån heller en dålig i helg.

I det första heatet crashade han redan på det första varvet och fick kämpa långt efter övriga förare. Det räckte endast upp till en 25:e plats och inga SM poäng.

I det andra heatet fick Sebastian till en mycket bättre start och låg ut på det andra varvet på en 9:e plats. Han hade även bra häng på Fredrik Werner under många varv, men fick sedan släppa och tappade då ned till en 11:e plats i mål. Årets bästa placering för Sebastian och en bra avslutning för honom av helgen.

Emmy Wallberg

I söndagens första heat fick Emmy till en kanonstart och var ut som 2:a på det första varvet. Tyvärr i början av heatet tappade Emmy ett antal placeringar och var ett tag nere på en 6:e plats. När sedan två förare framför krokade ihop var Emmy snabbt uppe på en 3:e plats, som hon kunde hålla in i mål.

I det andra heatet gjorde Emmy en lika bra start och var även då ut på en 2:a plats på det första varvet. NÄr Sandra Adriansson sen crashade i ledning låg Emmy i några varv på en 2:a plats bakom Sara Pettersson. Det dök dock inte utan Emmy gjorde ett försök och körde om Pettersson och låg under två varv i ledning. Pettersson tog sedan åter över ledning och även Adriansson kom bakifrån och körde om. Under de sista varven hade sedan Emmy en hård fight med Linda Andersson, en fight hon tyvärr förlorade och ramlade ner till en 4:e plats i mål.

Med placeringarna 3:a och 4:a blev Emmy total 4:a för dagen. På samma poäng som Linda Andersson, men eftersom hon var bättre placerad i sista heatet blev hon 3:a totalt. Emmy tog in ett antal poäng i den totala tabellen och inför den avslutande deltävlingen i Uddevalla nästa helg har Emmy endast 2 poäng upp till Frida Östlund på 3:e plats.