Team mxstar.se chefen rapporterar

vissefjarda_depa2

Äntligen är vi igång med årets SM serie i motocross och premiären kördes inför 5500 åskådare hos Vissefjärda CK.

Jag måste börja med att hylla Bosse Sandfridsson och Text & Dekor i Uppsala. Vilket hästjobb han och hans kollegor gjorde för att få ordning på allting inför premiären. Det var hojdekaler, banderoller, tröjor, roll up m.m. Helt enkelt det mesta för att vi skulle se så bra ut som vi tillslut gjorde.

Vi har varit ett underbart gäng i helgen som varit med och fixat med allting kring teamet, tänk att man kan ha så kul bara med att sätta upp tält tillsammans. Att sedan “Kocken” styrt upp lyxig frukost, lunch, middag och fika hela dagarna har inte gjort stämningen sämre.

Att vi sedan fick med oss en hel drös med fina resultat från samtliga förare gjorde ju inte det hela sämre. Kim Lindström som ska vara med och slås i toppen av MX1 klassen hade en lite upp och ned helg. En fantastisk uppkörning efter en dålig start i det första heatet slutade med en 4:e plats. Väntade inte en sekund på att ta sig förbi och upp i fältet, fick ståpäls av attacken i den åkningen. Tyvärr gav en dålig start även i det andra heatet återigen en jagande Kim, men denna gång gick det inte lika lätt. En snabb marksyning gjorde att han tillslut tog sig upp på en 12:e plats. På vägen slog han dock till med heatets fjärde bästa tid.

Sebastian hade tyvärr inte turen med sig i det första SM heatet i MX2 klassen. En konstig gulflaggsituation vid två dubbelhopp gjorde att Sebastian oturligt hoppade och landade på en annan cykel. Landningen tog så illa att kedjestyraren bak på svingen helt slets loss, följde med runt och låste kedjan och Sebastian tvingades bryta. En mycket besviken Sebastian laddade om och var ut på en 7:e plats i starten av det andra heatet. Efter många tuffa fighter i heatet blev det tillslut en 12:e plats i mål och 9 fina SM poäng.

Emmy slog till med sin bästa SM deltävling någonsin i och med dubbla 5:e platser. Hård träning nere i Holland har gett Emmy en helt ny attack i sin åkning. Det är en fröjd att se henne varva ur 250:in och verkligen jobba hårt på cykeln.

  • Kim totalt på en total 6:e plats
  • Sebastian på en total 14:e plats
  • Emmy på en total 5:e plats

Samtliga resultat på mx-results.com

Förare, föräldrar, mekaniker, alla runtomkring, vi är ett härligt gäng och kommer få mycket kul tillsammans under året. Både utanför banan och som resultat på banan.

Vill passa på att tacka alla teamets stora sponsorer Yamaha Motor Scandinavia, Yamaha Store Västerås, PSE Parts, Bridgestone, Yamalube, Kumlin Suspension.

Alla sponsorer som bidragit till tält, drift och allt runtomkring. Torsten Hallman, Uppsala MCK veteranerna, El-ljus, BarenBaren, Uppländska Bergborrning, Slangservice i Uppsala, Meca, JL Bygg, Järnia, Alina Systems, Racingpics.se, Text & Dekor, Dicto Designs, Lindvalls Kaffe m.fl.

Tack till Sam Ryding för hjälp med film och foto. Mikael Hylander för grymma bilder.

Autografskrivning
Autografskrivning

Autografskrivning

Sebastians trasiga styrare
Sebastians trasiga styrare

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top