Kim Lindström rapport från SM Vissefjärda

kimlindstrom_vissefjarda

Jaha då man hemkommen efter ännu en helg med mycket motocross och nu var det stora saker på G för det var första SM deltävlingen i Vissefjärda.

Kom dit på fredagen ganska sent och teamet hade redan satt upp det stora teamtältet som såg kanon ut.

Lördagen var det bara träning med tidskval och sedan ett kvalheat för söndagens finaler. Det kändes bra på träningen och tidskvalet och jag slutade på en tredje plats, på samma sekund som ettan och tvåan så det var nära.

I kvalheatet gjorde jag ett dåligt utsläpp och jag stod och spann på plattan och varvade som 16:e första varvet, men fick upp ett bra flyt och kunde köra upp mig till en 4:e plats. Det var tufft då det inte var så mycket omkörningställen på banan och den var väldigt hal och kantig, men det gick bra ändå. Lördagen avslutade vi med grillning hos teamet och åt kött som vi fått från Lars “Hemköp Orust” som var kanon.

Till söndagen så var det en träning sedan började finalerna, banan kändes ännu halare idag och kantigare. Jag gjorde en dålig start igen och stod och spann på plattan och varvade runt 12-15:e plats, men stångade mig fram till en 4:e plats. Där kunde jag sedan ligga på samma tider som de framför mig, men det spelar ju inge roll när man gör en dålig start och hamnar efter från början.

I andra heatet så var det åter igen en dålig start och varvade runt 20:e och där omkring låg jag länge och kom inte förbi någon. Jag blev lite frustrerad, men det var bara att kämpa på och det släpte lite och jag kom ikapp det som låg runt 8:e till 10:e. Då gjorde jag en vurpa utför ett hopp och slog i skallen, axeln och tummen, men jag var snabbt uppe och tappade ingen placering, men mark till de framför.  Jag fick jaga ikapp igen och kunde sluta på en 12:e plats så det var väl okej ändå.

Så hela helgen har vart både bra och dålig. Nu är det bara ladda om för nästa helg är det SM igen i Tibro och då hoppas jag på bättre starter. Nu måste jag få tummen okej så jag kan hålla i styret, fick en smäll i vurpan och slog i nageln och leden så har svårt att böja den, men det ska inte vara några problem tills i helgen tycker jag.

Jag vill passa på att tacka alla sponsorer som hjälper mig och stöttar mig här hemma från Nyköping och allt vart ni kommer ifrån och Yamaha Motor Scandinavia, mxstar.se , PSE Parts, Bridgestone, Yamalube, Yamaha Store Västerås och till sist Mr nackspärr “Tomas Persson”, så kallad teamchef och går runt med sin nackkrage och stöttar alla i teamet.

Det var allt för den här gången hör av mig efter Tibro.

MVH Kim #17

Foto: Sam Ryding

kimlindstrom_vissefjarda2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top