Tävlingar hela helgen för team mxstar.se

Marcus Norlén på Uringe

Nu börjar SM säsongen närma sig, den 23- 24 maj så är det premiär hos SMK Eksjö och innan dess så är det elitserien 16- 17 maj. För de flesta förare börjar det nu dra ihop sig att hitta toppformen, om den inte redan bör vara där. Vår egna Marcus Norlén verkar vara en bra bit på väg och gjorde i helgen två mycket bra tävlingar. Lördagen på Uringe hos MX Stockholm och under söndagen på Upplands Väsby.

Under lördagen var det alltså race på Uringes tunga sandbana, ett underlag som tidigare visat sig passa Marcus och mycket riktigt även denna gång. En punktering i kvalheatet gav en måttlig 9:e placering, men en plats i A- finalen. Efter punkteringen i kvalheatet fick det bli hårdbane däck istället för sanddäck. "Det skottade inte på lika bra ut ur kurvorna, men fungerade ok" sa Marcus om detta.

Finalen började med en start från 9:e plats, men på det 6:e varvet kunde Marcus ta sig förbi Kim Lindström upp på första plats och sedan rycka ifrån. Marcus valde sedan att ta slå av på tempot de sista två varven, Kim gjorde såklart tvärtom. Vilket resulterade i en rafflande slutstrid, som Marcus tillslut vann med endast en sekund.

Marcus, Upplands VäsbyDagen efter på söndagen var det dags för tävlingen igen och denna gång i Upplands Väsby, byte från tung sandbana till spårig hårdbana. Ett riktigt bra startfält hade slutit upp, några förare på plats var: Kalle Karlsson, Max Nyberg, Magnus Lindfors, Jonas Algotsson, Kim Lindström. Nästan hälften av topp fem i SM förra året med andra ord.

Marcus visade att gårdagen inte var någon tillfällighet och vann sitt kvalheat enkelt, 21 sekunder före Max Nyberg. Efter en start runt 10:e plats i finalen, jagade Marcus ifatt Kalle Karlsson på första platsen och hann göra några omkörningsförsök innan helgens andra punktering satte stopp. Med varvtider över sekunden snabbare än nästa förare visade dock Marcus att farten mot absoluta toppförare inte är något problem.

Nu till helgen blir det inte tävlingar för Marcus, som istället satsar på en helg med elitserie den 16- 17 maj istället.

Marcus, Upplands Väsby 

/Tomas Persson, Team koordinator

Samarbetspartners

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top