Sveriges lag till Lag- VM klart

mxon2011_logo

Svenska Motorcykel och Snöskoterförbundet vill här stolt presentera de förare som fått äran att vid Lag-VM den 17-18 september i Franska, St.Jean D´Angely, representera Sverige.

Klass: MX1 Fredrik Norén, 19 år, Honda
Klass: MX2 Filip Bengtsson, 19 år, KTM
Klass: Open Tom Söderström, 19 år, Suzuki

Återigen representeras Sverige av ett ungt lag, där skåningen Filip Bengtsson debuterar i Lag-VM sammanhang. Filip som under året presterat fina resultat i EM MX2 och där han vid helgens VM-deltävling i Belgiska Lommel tog en stark 17:e plats i MX2. Tom Söderström, ledare i SM-tabeller i MX1 kan med erfarenhet från tidigare Lag-VM och deltagande i VM-serien bli ett starkt kort i Open. I MX1-klassen kör Fredrik Norén, Svensk Mästare i MX2 2010, som det här året valt att fortsätta sin satsning i USA och där delta i det Amerikanska Mästerskapet (AMA Nationals). Efter 8 av 12 genomförda deltävlingar är Fredrik på 24:e plats i sammandraget för 450cc klassen. Team Sweden 2011 består av en ung och målmedveten trio som är laddade och stolta att försvara de Svenska färgerna i Frankrike 17-18 september!

Till lagledare har SVEMO Motocrossektion utsett, Joakim Hansson, bror till Markus Hansson tidigare världsmästare i 500cc. Joakim som till vardags är förbundscoach för SVEMO MX Future (en utvecklingsgrupp för unga och talangfulla motocrossförare). Joakim kan med sin erfarenhet, kunskap och starka tro på laget, vägleda dem till fina placeringar i Frankrike. – Efter de senaste årens höga målsättning vill jag sänka kraven och målbilden en aning, grundmålet är att kvalificera sig till final, med lite flyt och bra starter finns möjligheter för en placering bland de 12-15 främsta lagen i ?Motocross of Nations? 2011, förklarar Joakim i en intervju.

Vid frågor, vänligen kontakta lagkapten, Joakim Hansson

Mob: 0707-33 40 06, e-post: jocke@mxsupport.se

Inför och under tävlingen kommer information, intervjuer och rapporter att publiceras på lagets egen hemsida under
www.svemo.se > Motocross > Lag-VM MX 2011.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top