Supertalangen blir PSEPARTS nya ansikte: ”Känns riktigt mäktigt”

Viktor 2

Från USA och Kalifornien till Sverige och Västerås. 19-åriga Viktor Björklund är hemma igen och mer än redo för en ny säsong.

– Jag ser fram emot att äntligen kunna köra en hel EM-serie utan skador. Och att köra SM där jag hoppas på bra placeringar. Det är ju tävlingar som är roligast, det är ju det som jag har längtat efter hela vintern, säger han.
Under vinterhalvåret är det träning i Menifee, Kalifornien som gäller. Björklund är på banan fem timmar om dagen, fem gånger i veckan. Och träningen har gett resultat.

PSEPARTS ansikte utåt

Men 19-åringens satsningar började redan innan vintern när han i höstas bytte hoj till KTM. Och nu har det blivit dags för klädbyte, från FOX till JT och 100%. Björklund kommer från och med våren 2013 helt och hållet att gå över till PSEPARTS och bli företagets första helkittade förare.
– Det känns riktigt mäktigt att ett sådant stort företag vill satsa på mig. Jag ska göra allt jag kan för att göra så mycket reklam som möjligt, säger han och fortsätter:
– Jag har kollat på JT:s kläder ända sedan de kom ut för några år sedan. De har snygga grejer och det är klart att det känns kul att vara med på ett nytt märke som än så länge är ganska litet och försöka göra det stort.
Och vad säger du om 100%?
– 100% är bland det häftigaste av allt. De satsar hur mycket som helst i USA, så det känns riktigt häftigt att få åka med. Det är lätt de snyggaste glasögonen som finns.

Från PSEPARTS sida är man stolta över att kunna presentera Viktor Björklund som sponsförare.
– Vi har följt Viktors utveckling under flera år och sett att han har tagit ett nytt kliv framåt och att han alltid ger hundra procent. Han växer som atlet i hela branschen och börjar bli mer och mer känd bland ungdomar, säger Sebastian Andersson, marknadsansvarig på PSEPARTS, och fortsätter:
– Att han dessutom bor halvårsvis i USA och syns där är självklart extra positivt för oss.

“Viktigt att synas”

Björklund tillhör nya generationens crossförare som insett vikten av att vara aktiv på sociala medier.
– Jag ska göra så mycket reklam som möjligt. Vara ute på tävlingar och synas mycket på Facebook och Instagram och hoppas på att PSEPARTS blir nöjda, säger han och fortsätter:
– Det bästa med PSEPARTS är att de precis som jag är på väg framåt och vill synas och bli större. Och att de bryr sig om mig som förare, att de inte bara ger mig kläder och låter mig vara. Utan de hör av sig.

Och på PSEPARTS har man stora förhoppningar på 19-åringen.
– Jag tror på Viktor i framtiden. Han är nog en av Sveriges mest lovande crossförare just nu. Det ska bli ett stort nöje för oss att jobba med honom under 2013 och förhoppningsvis även i framtiden, säger Sebastian Andersson.

Själv är Björklund laddad inför 2013 men håller målsättningen för sig själv.
– Jag brukar inte gå ut och säga att jag ska vinna. Men en målsättning är att vara så snabb som möjligt och vinna så många heat jag bara kan.

Text: Matilda Andersson
Foto: PSEPARTS Sweden AB

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top