Christopher ” Loffe ” Lagergren kör JSM i Motocross

christopherlagergren profil

Med sitt numera kända startnummer #115 så skriver Christopher “Loffe” Lagergren historia för Mockfjärd MK den 27-28 April. Loffe står då inför 2013 års första JSM tävling i motorcross nere på Gäderede Motorstadion i Borås.

Under 2012 åkte Loffe till sig en 8:e plats, fast än han fick bryta den första tävlingen i Uddevalla. Men det är glömt och han satsar i år ännu hårdare för att nå en högre placering i JSM. Loffe har ända sedan avslutad säsong i höstas tränat målmedvetet, med 5 – 6 dagar träning i veckan och säger att målet är betydligt högre satt i år, topp 3 är det som räknas.

– Ja just nu åker jag 3-4 dagar i veckan om det är möjligt, för att få så mycket tid på motorcross cykeln som möjligt, säger Loffe och fortsätter. Men den här sena våren har gjort det svårt att få nog mycket tid på motorcrossen, speciellt om man jämför med flera av dom andra konkurrenterna som har åkt ner till Europa för att träna.

Loffe har också under vintern bytt märke på sin motorcross och går från Kawasaki till Suzuki i år. Ett byte som för många brukar innebära lite övergångstid då alla motorcross cyklar har olika egenskaper, men Loffe har snabbt kommit in i körningen på den nya motorcrossen och är nöjd.

– Ja då en av våra större sponsorer säljer Suzuki så är valet ganska enkelt, ler Loffe och fortsätter. Men jag trodde att det skulle bli värre att byta märke, men Suzukin går som dröm och efter att vi byggt om lite med special grejor som vi använt på Kawasakin så känns den bättre än den förra, säger en nöjd Loffe.

Den gångna helgen så har Loffe och hans flickvän campat vid Årsunda MX bana. En otroligt uppslutning av förare var där och tränade. Loffe hade en riktig värdemätare  på plats i Tom Söderström, som åker Internationellt och har SM -titlar i sitt bälte. Här gick det undan rejält och även om Loffe inte riktigt hängde med så såg det riktigt bra fastmässigt i jämförelse med Tom. Det bådar gott inför JSM premiären.

För mera information kontakta Mats Olsson 070-642 10 78

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top