Stångebroslaget 43:e plats

Igår morse lastade jag en kärra ihop med mitt fantastiska support team mamma, Lasse, syster och flickvän och drog ner till Linköping för att köra Stångebroslaget. Det hade varit en del snack om regn innan och att det även skulle komma regn på tävlingsdagen, men när vi kom ner såg det riktigt fint ut och det kom inte många stänk på lördagen när vi var där.

Eftersom jag inte hade åkt tidigare och dessutom anmälde mig sent fick jag startnummer 658, vilket innebar att jag fick starta i startledet längst bak, efter alla andra 499 förare som var med. Starten släpptes iväg i två omgångar med ca 250 förare i varje och med 5 minuters mellanrum. Jag kom iväg rätt så bra och gick på en ytter rökare i första böjen, vilket fungerade riktigt bra (tips från Johan Düren). Tyvärr stod jag på öronen i ett av de första skogspartierna, en förare framför mig fick kast och vek in precis framför mig, jag bromsade och gick över styret. Kom dock upp fort, men i nästa kurva när jag skulle bromsa märkte jag att frambromsen hade gett upp och jag fick mig en tur rakt fram in i skogen istället.

Inte riktigt vad man vill att åka utan frambroms, men det flöt på ok och jag gjorde inga större misstag, tippade omkull några gånger men inget ordentligt. Rullade in på en total 43:e plats, 5:e bästa förare från min bakre startgrupp. Är helt klart nöjd, men satsar på bättre resultat från främre startled och fungerande frambroms nästa år.

Stort tack till Lasse, Mamma Ingrid, lilla syster Teres och flickvän Ann för all markservice, transport, peppning, sponsring m.m., m.m.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top