Slut i kroppen

I helgen körde jag serietävling i Norrköping och Motala och det blev mycket körning. Eftersom vi är lite kort om folk i klubben körde jag samtliga 3 x 20 minuters heat båda dagarna och det känns i kroppen att det tagit ut sin rätt.

Dessutom verkar jag ha blivit något av en crashkung så en rejäl skrotning i andra heatet i Motala på söndagen lämnade mig med ett lite lagom sönderslaget ansikte. Börjar lätta lite nu i mitten av veckan men har sår under ögat och mitt på snoken.

Resultatmässigt gick det väldigt upp och ned och tycker egentligen inte att jag körde riktigt bra någon gång. Första heatet i Norrköping var jag 3:e strax efter 2:an i mål, så det var ju inte helt katastrof. En riktigt bra start gjorde att resan i detta heat blev lite enklare. I det andra heatet var jag inte riktigt lika bra med och en snabb marksyning på första varvet hjälpte inte heller till. Körde i mål på en 7:e plats. Det tredje och sista heatet var katastrof. Det hade vräkt ned regn och banan var rejält sönderkörd med ljupa långa spår. Crashade så många gånger att fingrarna inte räcker till att räkna. Grymt besviken på mig själv körde jag in som 11:a.

I Motala gjorde sig min trasiga hand från crashen i Piteå rejält påmind. Banan var slagig och det klarade inte handen riktigt av. Under heaten gick det lite bättre då blir man mer taggad och tänker mindre på att man har ont. I det första heatet gjorde jag en grym start, min första holeshot sen jag åkte 80cc i början av 90- talet. Tyvärr blev det en liten crash med två varv kvar och slutade på en 5:e plats. Det andra heatet började tidigt med en som sagt rejälare crash. Landade snett i ett hopp på väg upp för en backa och slog skallen rakt i backen. Grymt besviken och lite lätt sargad körde jag i alla fall klart heatet men slutade på en 21:a plats. Kände mig mer motiverad till det sista heatet, tror kroppen kände att helgen snart var över. Körde faktiskt helt ok nu och slutade på en 3:e plats. Tappade faktiskt ned till 4:e i mitten av sista varvet men tog tillbaka 3:e platsen med två kurvor kvar, riktigt skönt.

Se bilder från omkörningen precis innan mål i sista heatet.

/Tomas #325

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top