Totalvinnare Sverige cup motocross 2010

Kan det vara möjligt? Ja det är det faktiskt, idag blev jag totalvinnare av Sverige cup 2010 och jag är sjuuuuukt nöjd över det.

Måste börja med att slänge ur mig en bunt beröm till Oskarshamn. Börjar med att vi bodde på Vandrarhem Oscar inne i Oskarshamn och det var rena hotellstandarden för 250 spänn natten. Hade de slängt in en teve på rummet hade det fått 5 av 5 “Yamaha Store Västerås motorcyklar” av mig. När vi kom ut till banan möts vi av den första glada pricken, dagens säkerhetsansvarig. Sen fortsätter det med den trevligare personen efter den andre. Det blir 5 av 5 “FOX Head” för alla som jobbade med tävlingen.

Banan såg ut som värsta golfbanan med snyggt klippt gräs runtomkring, men kanske för en golfare lite väl många sand bunkrar. Det regnade under natten så under morgonens träning och tidsträning var banan rätt så sörjig och tungkörd. Snål, ekonomisk, dum…? Jag började i alla fall dagen med rätt så slitet bakdäck och det straffade sig en hel del. Hade bara 20:e tid efter tidsträningen och det var ju kanske inte vad jag hade väntat mig.

Med mitt dåliga tidskval fick jag välj sent på grinden och hamnade långt ut till höger så det var upplagt för en ytterrökare. Fick till ett helt ok utsläpp och sen höll jag bara i. Eftersom jag kom från yttern kunde jag gå hårdare in i första kurvan och gick på en skön sladd rakt upp i ledning. Sen drog jag för fullt de första varven och kunde tidigt skapa mig en trygg lucka ned till de övriga. Kände mig stark och körde kontrollerat i ledning hela heatet och tog årets första heatvinst i Sverige cupen.

Var nog fler som insåg fördelen med att stå på yttern för jag hamnade i andra heatet ytterligare några snäpp längre ut. Tyvärr strulade jag till det tidigt på startrakan och var inte alls lika bra med in i första kurvan. Trixade mig i alla fall fram till strax utanför topp tio men i början av det andra varvet gjorde jag en snabb marksyning och tappade igen. Fick sen aldrig riktigt upp tempot och blev inte bättre än 10:a i det sista heatet.

Lite synd att jag inte kunde knyta ihop det andra heatet och köra till mig en totalseger även i dagens deltävling, men i det stora hela så gör det inte så mycket.

Som sagt väldigt, väldigt nöjd med att vinna Sverige cupen totalt. Jag kommer köra sista SM deltävlingen i Västerås och verkligen göra allt för att kvala in till finalerna. Sen får de bli laddning inför full SM säsong 2010, nu är elitlicens 100% klar!

Stort tack Big Mack som återigen var med mig och till alla andra som hjälper mig. Det här är inget jag hade kunnat genomföra själv.

Samtliga resultat på mx-results.com

/Tomas #325 (Undrar vad jag får för tråkigt nummer nästa säsong?)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top