Stångebroslaget 2010 och en 3:e plats

Efter uppehåll ett år från Stångebroslaget var det nu dags igen. Senast det bagav sig var alltså 2008 då jag slog till med att vinna min klass det året, motion 16-29 år. Valde även i år att ställa upp i motionsklassen, men då åren rullar på fick det nu bli motion 30-39 år.

Självklart hade jag inte siktet på något annat än att försöka försvara min vinst, vilket såklart inte kändes som någon enkel match. Bland motståndet fanns bland annat Anders Sydborg (tidigare Svärdvik) som brukar kunna se till att vinna denna tävling.

Mina supersupportrar mamma Ingrid och Lasse räknade in mig som 16:e gubbe i starten vilket inte är så dåligt men inte heller så bra som man skulle kunna önska. Med runt 30 gradig värme såväl i veckan innan som under tävlingen dammade det rejält på de ställen som inte vattnats, vilket är större delen av banan. Lyckades i alla fall tråckla mig fram genom dimridån och upp i fältet och rundade första varvet på en 5:e plats.

Eftersom jag är så jäkla cool och vältränad tänkte jag under veckan att ett race som bara tar ca 1 timme och 40 min behöver man inte ladda så hårt inför. Att jag sedan inte ansåg mig ha tid att lägga några sekunder på att dricka ur den camelback jag använde mig av under racet, var kanske inte heller något genidrag. Nu klappade jag inte ihop totalt under racet utan klarade mig hyffsat, men hade en liten dipp i mitten av tävlingen.

Fick lite rapporter under resans gång och förstod att jag strax innan varvning på det andra varvet låg på en 4:e plats och fick sedan rapporter en bit in på sista varvet att jag låg på en 3:e plats. Allt detta utan att egentligen ha märkt att jag körde om någon, vet faktiskt inte om dessa förare före mig bröt eller vad som hände.

Synd att jag inte kunde ha lite häng på de framför och få lite extra energi i slutet. Istället försökte jag åka så fort som möjligt men med en körstil som jag hoppades skulle spara lite bensin. De tester och beräkningar jag gjort innan visade att jag skulle klara mig ca 1 timme och 40 min utan att tanka och de stämde nog ganska så bra. Körde in på en 3:e plats på totaltiden 1 timme, 35 minuter och 5 sekunder, 1:06 från 2:a plats och 1:20 från 1:a plats med 0,6 liter bensin kvar i tanken.

Vem vann då? Anders Sydborg såklart med klubbsvikaren Lars Lindell på 2: plats, grymt kört.

/Tomas, #26

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top