Månadens fotograf Niklas Svensson

Mikael Hylander från Racingpics.se lyckades med att ta en härlig bild på mig från SM deltävlingen i Finspång

Månadens fotograf dyker denna gång upp mitt i månaden och efter ett litet uppehåll, men vad gör väl det? I spotlighten denna gång blir SM föraren / fotografen / reportern Niklas Svensson.

Berätta om dig själv, vem är du, var bor du…?
Jag heter Niklas Svensson och fyller hela 22 år om några månader. Bor sen ett år tillbaka i Upplands-Väsby, 5 mil norr om Stockholm. Bor faktiskt än så länge hemma hos mina föräldrar, då jag än så länge försöker satsa så mycket jag kan på både cross körning och fotografering. Så spar hellre kostnaderna på att inte ha något eget för att kunna lägga ner mer pengar på mina intressen. Men förhoppningsvis blir det något eget fram tills hösten om allt går som det ska.
 Själv kör jag en Honda 450F just nu och försöker så gott jag kan i Mx1 SM. Men det här året har jag mest lagt ner tid på att komma tillbaka från min knäskada. Tyvärr så lyckades jag med att vrida av korsbandet igen för några veckor sedan. Så nu blir det ett år till utan hoj i väntan på operation och rehabilitering. Så nu blir det en hel del tid över till fotografering!

Hur länge har du hållit på med fotografering?
En svår fråga, vet inte riktigt själv när det började komma, men jag har alltid gillat bilder. Köpte min första kamera 2008 och tänkte mest ha det som en hobby, inget seriöst alls. Men ju mer tiden gick desto mer biten blev man av att gå runt på banorna och försöka få den där perfekta bilden. Så nu när jag fått min hoj såld så kommer jag faktiskt uppgradera mig till en ny kamera med nya objektiv.

Du har också en egen hemsida motocrossinaction.com, vad är de framtida planerna med den? 
När jag kom med min första version av hemsidan så var det enbart bilder som gällde. Men efter ett tag kände jag att jag ville dela med mig med egna texter från tävlingar osv. Så just nu är det både bilder, intervjuer och andra nyheter som man kan hitta på hemsidan. Just denna månad blir det lite lugnt på hemsidan, då Victor Larsson från Dictodesigns.com ska göra i ordning en helt ny version av hemsidan. Kommer köra med samma koncept där men att sidan ska få ett nytt ansikte!

Hur ser det ut inför året 2010, var kommer du hålla hus med din kamera?
Inför nästa år så hoppas jag självklart att kunna befinna mig på alla SM tävlingar, men det skulle även vara kul att komma ut på ett par VM-deltävlingar med. Men först väntas en operation till hösten för att få mitt knä fixat, igen. Så förhoppningsvis blir det en blandning av cross och fotografering till nästa år!

Profil bild: Mikael Hylander från Racingpics.se lyckades med att ta en härlig bild på mig från SM deltävlingen i Finspång.
Bild 1: Denna härliga bild är på Marcus Schiffer från Tyskland, under de italienska mästerskapen på den otroliga fina jordbanan Cardano Al Campo.
Bild 2: Denna bild är från SM-premiären på Ripa Banan i Kristianstad när vår norske vän Even Heibye satte våra svenska förare på plats i den tunga sanden genom att vinna de båda final heaten.
Bild 3: Marcus ”Mackan” Norlén laddar upp inför det första SM finalheatet i Finspång.
Bild 4: Denna bild är från SM-deltävlingen på Glimminge Motorstadium i Uddevalla, där vi ser när Alex Eriksson visar en härlig körstil.
Bild 5: Även denna är ifrån Uddevalla, behövs väll ingen närmare presentation. Men Filip Thuresson är namnet på denna talang som tog hem en dubbelseger denna helg!
Bild 6: Sista bilden visar en taggad Alexander Wikerman från Upplands-Väsby. Detta innan det var dags för finalheat i Mälarfräsen. Blicken säger väll det mesta om hur laddad han var!

Denna härliga bild är på Marcus Schiffer från Tyskland, under de italienska mästerskapen på den otroliga fina jordbanan Cardano Al Campo Denna bild är från SM-premiären på Ripa Banan i Kristianstad när vår norske vän Even Heibye satte våra svenska förare på plats i den tunga sanden genom att vinna de båda final heaten. Marcus ”Mackan” Norlén laddar upp inför det första SM finalheatet i Finspång Denna bild är från SM-deltävlingen på Glimminge Motorstadium i Uddevalla, där vi ser när Alex Eriksson visar en härlig körstil Även denna är ifrån Uddevalla, behövs väll ingen närmare presentation. Men Filip Thuresson är namnet på denna talang som tog hem en dubbelseger denna helg! Sista bilden visar en taggad Alexander Wikerman från Upplands-Väsby. Detta innan det var dags för finalheat i Mälarfräsen. Blicken säger väll det mesta om hur laddad han var!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top