Träning i Belgien

Med kort varsel bestämde jag mig för att flyga ned och våldgästa Emmy och hennes pappa Larsan i Belgien. Bokade biljett strax innan tolv på tisdagen och flög ned från Skavsta halv två på onsdag. Med mig följde även Ronnie Andersson och Rickard Berglund som ska vara med och hjälpa Emmy under holländska mästerskapet på söndag.

När vi landade på onsdagen åkte vi ut till Lille i Belgien där Emmy var och tränade, en riktigt fin bana, enligt Emmy den bästa hon kört på här nere. Stort klubbhus med bar och panorama fönster ut mot banan.

På torsdagen åkte vi ut till Honda Park och eftersom jag inte hämtat någon hoj ännu körde jag tre pass på Emmys hoj. Banan var rejält gropig och jag kände mig minst sagt ringrostig. Har inte heller helt lätt för att köra moped(250F), men det tog sig mot slutet och mitt sista pass flöt det på helt ok.

Inför fredagen drog vi iväg och plockade upp en ny fin Yamaha 450 till mig, riktigt nice. Sen åkte vi direkt från butiken till Lommel för att testa. Kanske inte den för dagen bästa banan att köra en ny hoj på första gången, sjuuuukt gropig och sönderkörd bana. Men kör vi, så kör vi och även här gick det bättre och bättre och jag fick till några fina pass. Lite svårt att känna exakt hur nya hojen kändes idag, men det fanns inget att klaga på i alla fall.

Idag lördag har vi varit i Holland och kört på Budel, banan var nyslätad men spårig och tungkörd. Blir ju tydligen äldre och äldre och med det fegare och fegare. Kände mig inte alls så tuff när det var ljupa cykelställ uppför varje uppgång på hoppen. Fick i alla fall några hyffsat långa och tuffa pass även idag och har känts riktigt bra med körningen.

Jag tror nog att bytet till Yamaha kommer kapa min varvtider 3-4 sekunder rakt av, känns skönt inför säsongen

/Tomas #325

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top