SC Hallstavik

Nästan perfekt väder hela dagen men sol, värme och några små regnskurar som vattnade banan fint. Det var fram till strax innan vår sista final det, för då öppnade sig himlen som den så ofta gör när det är tävling på Sipsjöbanan i Hallstavik.

Som ni förstår blev det en blöt och skitig sista final men vi börjar rapporten i rätt ordning.   Banan har endast 30 grind men då vi endast var 35 förare på plats bestämdes det att vi skulle köra två finaler istället för kvalheat och att några skulle få starta bredvid grinden. I det första heatet kom jag bland de sista till starten och fick därför stå bredvid grinden. Eftersom det är platta i Hallstavik kändes det direkt inte som någon nackdel och mycket riktigt var jag bra med i starten. Var lite feg och vågade inte vika in ordentligt i startkurvan men var med helt ok. Körde upp mig några placeringar och slutade på en 5:e plats.

Inför det andra heatet hade som sagt himlen öppnat sig och det hade vräkt ned regn och även om det lugnade sig lite så slutade det inte helt inför vår start. Jag fick nu välja på grinden som femte person och eftersom vi fortfarande var fler än 30 förare och några skulle få stå bredvid plattan valde jag helt enkelt att ställa mig där.  Lite mygligt kanske men det var ju valfritt för oss alla. Fick ett kanonutsläpp och eftersom det bettade lite mer på jorden än plattan var jag först in mot startkurvan. Återigen lite, lite feg men det var endast Fredde Forsell som tog sig förbi och jag var ut som tvåa. Höll mig kvar på andra plats till 3-4 varvet, då Mattias Mensonen som uppvaktat mig hårt tog sig förbi. Några varv senare passerade även Fredrik Karlsson och tyvärr så gled jag omkull i en kurva i samband med det, men var snabbt uppe. Marcus Norlén närmade sig snabbt bakifrån men jag trodde ett tag att två varv skylten skulle komma upp och att jag skulle klara av att hålla honom bakom men tyvärr inte. Jag tappade ca 10 sekunder på min lilla marksyning och i mål var jag 10 sekunder efter Norlén och endast 4 efter Karlsson och blev 5:a även i detta heat.

Riktigt nöjd med min körning och slutade totalt även på en 5:e plats, som bästa senior. Hade gärna varit före Norlén så att jag hade kunnat skryta resten av livet att jag slog honom i en tävling det året han vann SM guld (För det kommer han att göra).

Totalt leder jag fortfarande om vi räknar in samtliga deltävlingar, dock så kommer endast 8 av 10 att räknas i slutändan och räknar vi redan nu bort två tävlingar ligger jag på en 4:e plats.