Snabb men inte först

Jag har sagt det förut och säger det igen, jag gillar att kolla tider och jämföra efter tävlingar. Vad hade hänt om inte…

Om inte jag startade som en säck skit kan man säga. Nu hittade jag dock en fint spårval i de första kurvorna, med en tajt inner och sedan en ytterrökare långt upp i vallen. Det gjorde att jag trots min 15:e plats i starten av kvalet var uppe på en 3:e vid den första varvningen och sedan i ledning på det 5:e varvet, som jag höll in i mål. Det är kul att jaga bakifrån, men det funkar bara i kvalet. På min färd upp i fälet slog jag faktiskt till med de två snabbast tiderna i samtliga kval.

Samma visa i finalen, dock lite sämre, var 27:a genom första böjen men slog sedan till med min patenterade tajt inner och sedan ytterrökare. Varvade som 7:a de första två varven, men jagade mig sedan sakta men säkert upp.  Hade en kul  fight med klubbkollegan Robert Johansson (#710) om tredje plats i fyra varv och det kändes fint att gå vinnande ur den. Fick nöja mig med tredje plats, 12 sek från första och 5 sek från andra. Slog även här till med finalens snabbaste varv, men det räcker tyvärr inte, för ska man vara först måste man vara med hela racet.

 Snabbast i kvalet och snabbast i finalen, det känns i alla fall gött tycker jag.

 

/Tomas #325 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top