SM Västerås = SM GULD

marcusnorlen_vasteras

Var ju lite nervöst inför sista sm deltävlingen då ja bara hade 7 poäng ner till både Hultman och Sandberg. Men ja tänkte ge allt jag har för att knipa den där guldmedaljen!

Lördagen bjöd på ett riktigt busväder då regnet bara ösde ner.Och banan var lerig och fylld med vatten. Men cykeln gick bra och körningen flöt på. Tog det lite lugnt, ville inte riskera nåt! Kom på andraplats bakom Hultman och det ger mig en bra förutsättning inför grindvalet på finaldagen.

Vaknade upp på söndagen och var riktigt nervös. Det var nu de gällde. Den där guldmedaljen har jag strävat och jobbat efter under så många år. Och har haft ledningen i SM sen första heatet, skulle vara så snöpligt att förlora på målsnöret.

Hade snabbaste tiden på träningen, börjar bra 🙂
Fick en ganska ok start och sen blev det en startkrasch och då öppnade det upp sig i kurvan. Kom ut som trea, avancerade upp till andraplats efter nåt varv där jag låg efter Hultman. Passerade även honom efter en isidänt med gulflagg, där Hultman hade otur att bli gulflaggad men inte jag. Bara att tacka och ta emot.
Skönt med heatseger och utökad ledning till 10 poäng, känns lite tryggare till nästa heat. sandberg var tyvärr med i stratkraschen och är borta från guldstriden.

Var riktigt peppad inför heat två! Visste att jag behövde ta minst 14 poäng så jag kunde gå lite mer på säkerhet i detta heat. Starten var helt ok, femma ut och jakten upp startar. Är upp på andra plats ett tag men har otur och bakbromsen går sönder på tredje varvet. Att köra på denna leriga bana utan bakbroms gör mig en aning nervös. Är orolig att nån ska sätta av mig i kurvorna så ja bestämmer mig för att fokusera på min körning och ta det lugnt. Andersson passerar och jag ligger kvar på en tredjeplats till rakan innan målet där även Kim kör om mig. Men ja är så lycklig att jag klarat av att hålla mig på banan och tagit mitt SMGULD att det spelar ju ingen roll.

Blir totalt tvåa idag och totalt etta över säsongen

Tack till Honda, en enormt bra cykel som har hållt bra under hela året. har inte varit tvungen att bryta ett ända heat pgav cykelproblem.

Tack till Thor/Scott gänget.

Tack till Niclas månsson för en super bra fjädring.

Tack till alla mina sponsorer som hjälpt mig under året! Utan er skulle detta varit omöjligt.

Tack till teamet med Niklas Rosén som har fungerat superbra. Och haft stora framgångar med min förstaplats och Filips andraplats i mx2.

Tack till min pappa som är min mekaniker och lägger ner hjärta och själ i min körning. Ibland kunde man tro att du bor i mitt garage 🙂

Tack till min mamma, mina systar övrig släkt och vänner.

och ett stort tack till min underbara familj jenny och William. Älskar er

Vi syns nästa år!!!!!

/// En otroligt lycklig svensk mästare

marcusnorlen_vasteras2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top