SM Uddevalla, Alex Eriksson

Alex Eriksson

Helst av allt hade jag viljat skriva denna racerapporten om en vecka, då hade den med blivit betydligt roligare. Som ni snart själva kommer att förstå, men känns som man när kommer tillbaka efter tunga perioder. Det är då man kommer tillbaka och det med besked, som ni vet har jag vart skadad hela veckan inte rört en fena, har legat hemma i sängen i mörkt rum och lyssnat på P3 humorhimlen, (ALLA) lördagspogram man kan få tag i galleriet.

Inte tagit ett löpsteg, inget sådant, bara fått ta det lugnt, har inte kunnat göra något annat heller har vart bra yr. Så när jag rullade ut på första fria på lördagen så var det som om man kände sig febrig när man körde. Men det gjorde inte så mycket för jag var snabbast ändå, så kändes bra inför mitt tidskval. Men lyckades inte sätta någon bra tid var svårt att få ett fritt varv, men var 6 i alla fall. Fick ett bra start spår i kvalet var ut som 2 rullar med men känner mig lite off, så väljer att försöka hitta rytmen. Men då när jag hade gjort det körde jag ikapp dom där framme, och kan rulla in med ett bra besked inför söndagens bravader.

Ju mer helgen gick desto bättre kände jag mig i huvudet så det var ju positivt, så på fria på söndagen satte jag näst snabbaste tid. Kände mig sugen och laddad, men hade en öm axel som krånglade lite. Så blir till att kolla upp det nu på tisdag, men i alla fall efter min 4e plats i mitt kval så skulle jag få välja som nummer 7 på söndagen. Inget dumt spår alls var fast besluten att ta starten, så denna helgen var jag ytterst noggrann med min preparering av startspår. Som sagt det gav resultat tog starten klockrent och here we go tänkte jag, jag drar iväg får en liten lucka efter dom 2 första varven.

Men Fredrik Noren var bakom mig igen efter några varv, och vi bjöd publiken på vad dom betalat för, högklassig racing. Det var fight ända in i mål men jag tog han, och 25 FETA poäng till mig. Hade inte räknat med det men klart tanken fanns där, nöjd och ganska pigg såg jag fram emot andra heatet. Nu börjar det tunga meningarna komma fram, är till och med tungt att skriva detta.

Detta heat likadant noggrann preparering av mitt spår, och jag var först in i kurvan men får inte till svängen och är ut som 4. Och det blir de första varven en härlig fight med Fredrik Werner och Kalle Karlsson, och är uppe som 3a då Calle Aspegren kraschar och jag är 2a. Till slut så är Remi Nygaard ikapp mig och det blir fight, och när det är 2 och ett halvt varv kvar så händer det, får framhjulssläpp och kraschar hårt tappar luften hårdare än jag någonsin gjort förut, och kommer inte i mål.

Tänker inte skriva mer. Säger bara att jag ska ta nya tag, ha kul på hojen, inte ha ont hela tiden, rehabträna mig mycket . Samt träna ner mig, är inte i min bästa form efter en stressig period, så ni får ta det lugnt så hörs vi.

MVH Alex Eriksson
Effectum racing sports/KTM Scandinavia

Länk: http://alexeriksson.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top