Sett och hört under presskonferens i Västerås

Elin Mann får ofta vara med och härda ut på presskonferenserna

För sista gången i år skulle det hållas presskonferens efter en SM -deltävling i motocross.
För första gången i år var presskonferensen öppen för allmänheten – så jag gick dit…

Det var ett skönt gäng inne i lokalen. Ett tiotal förare och ett tjugotal gratis-brieost käkande reportrar och närmast sörjande. Jag tänker inte berätta ord för ord vad som sades för det kommer jag inte ihåg men det jag kommer ihåg var följande.

Speakern ska prata med Mats Lappen Nilssson men upptäcker honom inte förrän efter lite letande i lokalen, enligt speakern beror detta på att Nilsson är så gammal?? Lappen pratar lite om sin säsong som han är nöjd med, målet har hela tiden legat på Vm satsningen. Sen undrar han – Hur fan man kan bygga en chikan på en crossbana. Här bör nämnas att arrangören byggde om banan mitt i lördagens kvalheat pga att farten var hög in i en hoppsektion. Lappen tycker att klarar man inte av att hålla sig på banan så borde man lätta på gasen. Han får medhåll av de andra åkarna. Speakern tycke däremot att det var rätt beslut att bygga om banan, varpå Lappen drar en jämförelse på bittert dalmål –Om det är halt och isigt på vägen så inte faaan kommer vägverket och bygger om motorvägen..

Slutdiskuterat i frågan och 1-0 till Lappen

Lappen fortsätter att ifrågasätta varför man bara får 20 min träning på lördagen, han menar att vi är ju ändå på plats och har ju inget annat för oss så låt oss träna.. Citat – Man hinner ju bara klicka 2 gånger på fjädringen sen är träningen över. Dom andra förarna håller med så vi kanske kan vänta oss mera träningstid till 2010.

Speakern lämnar över till Sandra Adriansson som tycker att det är så himla skönt att cross-säsongen äntligen är över. Hon säger att det är riktigt tråkigt att köra motocross och hon längtar till sixdays om en månad, för Enduro är kul på riktigt…

Nu får Alex Eriksson lite frågor och han svarar och pratar. Till slut satt jag och klura på var frågan egentligen var, men den var som bortblåst i mitt huvud. Alex pratar på om EM och lite sånt, pressgubbarna käkar lite på sina ostar och ser helt borta ut. Den killen kunde verkligen snacka..

Filip Thuresson tycker att hans säsong har varit bra förutom ett tekniskt missöde som aldrig mer kommer att hända ( Filips pappa skall enligt rykten glömt att skruva på oljelocket så cykeln skar i Linköping Smile)

Speakern pratar nu lite med dagens MX2 trea (tror jag han blev) Jag minns tyvärr inte hans namn, och det gjorde inte speakern heller utan väljer att kalla killen för nummer 37??

Sedan letar speakern efter Stefan Andersson som han inte heller upptäcker direkt, Speakern berättar för Stefan att det är svårt att se honom för han är så liten?? Stefan tycker han haft tur under västeråstävlingen för Anders Petterson fick ont i armbågen (tror jag det var) och Noren bröt en arm. 

Nu avslutas presskonferensen med att killen från tidningen Race frågar om han får ta ett foto på Landslaget Här kunde man läsa mellan raderna att han menade… -eftersom förbundet snuvade pressen på det vid förra tillfället då alla foton togs ute i skogen i skydd av mörkret..

Kanske ska nämnas att hela samlade presskåren bara ställde två frågor på hela presskonferensen, antingen var dom blyga eller så satte allt brie-ost ätande stopp för pratandet den här dagen.

Sett och hört av en ostätande Marcus Jansson

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top