Så var det dags för SM premiär i motocross

SMK Eksjö står värd för premiären 2008

29:e April 2007.. SM-Premiär.. Varberg

I MX1 har precis det andra heatet gått i mål och våra svenska hjältar har blivit avskjortade av Brian Jörgensen som gästspelar på några SM.
På en 14:e plats i det andra heatet och med 7 poäng för dagen hittar vi Kalle Karlsson.

Jonas Edberg och Tommy Engwall drog ihop 44 respektive 40 poäng, var det här långt ifrån den start Kalle ville ha på året.. Men skit i de!
Kalle vann SM iallafall och nu till helgen är det dags för årets SM-premiär på Stoptébanan i Eksjö.

MX1
Efter en snabb titt i startlistan så ser det onekligen ut som att 7 stackars poäng i premiären inte kommer räcka till ett SM-guld i höst..

Robert Carlsson, SM VästeråsMX1 klassen ser hårdare & roligare ut än på många år.. Kvar i klassen har vi erfarna MX1 kämpar som Kalle Karlsson, Jonas Edberg och Magnus Lindfors och dom får i år sällskap av några klassbytare i form av Andreas Hultman, Johan Carlsson och Rasmus Sjöberg.. Finns även ett namn till som väcker massor av respekt och som har erfarenhet av alla klasser tror jag, nämligen fjolårets MX2 mästare Mats Nilsson. Mats är anmäld till Eksjö, men hävdar (förmodligen på rent jävelskap) att han ytterst tveksamt dyker upp. Finns han med på start grinden är han absolut att räkna med i toppen. Det är verkligen ett starkt startfält det här, när namn som Björn Andersson, Jonas Algotsson, Robert Carlsson, Andreas Toresson, Robin Ember, Jonas Bodin och Kim Lindström inte får plats att nämnas bland förhandsfavoriterna, men mycket väl kan hamna på pallen i flera av årets SM. Jag tror personligen att dom sistnämnda kommer få till en eller ett par riktigt bra tävlingar, men att dom får svårt att knyta ihop det helt, vilket absolut kommer krävas för att stå med ett SM-guld runt halsen på banketten i höst.

Kalle är ofta onödigt jämn o har rutin till ett helt hockeylag så att han är med i guldstriden råder inga tvivel om, sedan att han fått vänta på nya RMZ:an tror jag kvittar helt.

Edberg är jag inte så säker på att han kommer hamna lika högt upp som i fjol, en svacka mitt i sommarn i år igen kommer kosta för mycket poäng.

Omröstning på MXSTAR.SELindfors behöver ta sig ett steg till, i någon riktning (vilken som helst) för där han har varit fast nu, ett par år gör han ingen glad.

Hultman har imponerat på alla sedan han kom till honda ifjol och kommer verkligen till sin rätt på MX1 hojjen.. Men räcker det till ett SM guld första året? Jag tror det iaf.

JC hade juh en elak krasch i mitten på förra året, men är tillbaka nu, på ny hoj och i ny klass.. Johan är garanterat med i toppen om han bara lärt sig att den som gör minst misstag vinner.. (oftast).

Sen för dom övriga, Andersson, Algotsson, RC, Bodin och Lindström, så tror jag som sagt att om solen skiner och det blåser deras väg så kan dom visst vara på pallen, men tveksamt att de räcker till guld..

Men till sist.. Räkna aldrig bort Mats Nilsson..  Dyker han upp är han både snabb och urstark.

MX2

Ja, småkillarna då.. ;o)

Det största som hänt klassen under vintern förutom att Mats, Hultman, JC, Sjöberg och några till försvunnit är väl att Stefan Andersson och Jonas Wing återvänt.

Stefan har 3 (eller 4?) SM guld i klassen sen förut och har nog planerna på att få med sig ett till in på ålderdomshemmet.. Inte för att han ska dit någon gång snart, men till slut så..

Rickard Sandberg i Spanien Foto:rickardsandberg.seJonas har även han flera SM guld i klassen men har haft flera riktigt jobbiga år med skador som avlöst varann, fast förhoppningsvis har han lagt det bakom sig nu. Jonas pratar själv om detta som ett "mellan-år" men han kommer säkert vara lika startsnabb och sugen på att vinna som vanligt.. Dom yngre förmågorna som slog igenom ifjol på allvar har garanterat däremot inget till övers för dom äldre killarna.. Tom Söderström, Rickard Sandberg och Filip Thuresson visade ingen respekt för någon förra året och jag tror inte det blir nå bättre i år.

Fredrik Karlsson har bytt märke (Makita Yellow Magic Suzuki) och även Jonte Dahlgren (Duells Honda) men i övrigt är det mesta sig likt.  

För mig ser det faktiskt ut som om att kampen om SM guldet kommer stå emellan den yngre generationen förare, då framför allt Thuresson, Sandberg & Söderström.. Wing och Stefan Andersson, samt även Fredde Karlsson kommer så klart blanda sig i, men jag tror stenhårt på dom tre yngre killarna här.. Sedan får jag nog säga att jag tror Robban Bergman & Jonte Dahlgren kommer överraska många.. Men den som lever får se.

Krya på er iaf. Vi ses i Eksjö!

Missa inte att vara med och rösta på vem ni tror ska vinna, längst upp till höger på sidan.

//Ola, Excracingteam.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top