Roczen och Desalle vinnare i VM premiären

Ken Roczen

VM i motocross drog som bekant igång i helgen i Sevlievo, Bulgarien.

Vinnare i MX1 klassen blev Clement Desalle som efter strul i slutet av första heatet blev tvåa, åtta sekunder efter Steven Frossard. Desalle fick dock revansch i det andra heatet och var nu en sekund före Frossard i mål och knep i och med det den totala första platsen. Totaltrea blev Jonathan Barragen på samma poäng som Max Nagl, efter att ha blivit trea i det andra heatet och sjua i det första.

Vår svenska kombatant Rickard Sandberg hade ingen lyckad finaldag. En crash i det första heatet lämnade Rickard med en sargad axel och ett brutet heat. Med tejpad axel gjorde Rickard ett försök i det andra heatet men tvingades utgå då axeln inte höll.

I MX2 var det Ken Roczen som höll i taktpinnen, dubbla holeshot och dubbla heatvinster. Bakom honom körde Tommy Searle till sig dubbla andra platser. Jeffrey Herlings blev totaltrea via en femte och tredje plats.

I 125cc EM lyckades ingen av de tre svenskarna Anton Lundgren, Carl Bengtsson eller Felix Nilsson ta några poäng. Närmast var Anton Lundgren med dubbla 25:e plats placeringar.

Fullständiga resultat finns på motocrossmx1.com

Foto: Bilderna levereras av Magnus Karlsson på mxpress.se som var på plats och bevakade tävlingen.

Ken Roczen
Ken Roczen

monstergirls_bulgarien_sevlievo

Rickard Sandberg
Rickard Sandberg
Sara Pettersson
Sara Pettersson
Carl Bengtsson
Carl Bengtsson

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top