Kvalen avslutade i årets första VM deltävling

Zach Osborne

Så var VM i motocross återigen igång och den första av årets femton race startade i Sevlievo, Bulgarien.

Vann kvalet i MX1 klassen gjorde fransmannen Steven Frossard, sex sekunder före ryssen Evgeny Bobryshev, som var precis före Clement Desalle på en tredje plats.

Rickard Sandberg som enda svensk i MX1 klassen var inte nöjd med sin 25:e plats i kvalet. “Jag ska vara ärlig, jag skyller inte på något så jag säger det rakt ut, jag richi körde som en jävla tönt idag ! Kändes som jag hade en stor fet träpinne till rygg och till armar hade jag, hmm ja jag vet inte vad jag ska skriva där, men vi säger de på ren svenska, FET KRAMP.” skriver han själv på sin flickväns blogg adayindirt.com. Upp till 20 plats och VM poäng hade Rickard idag 16 sekunder, så nog kan vi och ska vi hålla tummarna för några VM poäng imorgon.

I MX2 klassen var det supertysken Ken Roczen som dominerade. Ledning från start till mål och elva sekunder före tvåan Tommy Searle, som i sin tur endast var halvsekunden före Jeffrey Herlings i mål.

Tjejerna som denna enda gång för säsongen fick vara med och köra tillsammans med MX1 och MX2 VM körde båda sina finalheat under lördagen. Två svenskor var på plats Sara Pettersson och Filippa Jonasson. Inte helt oväntat var det Sara som lyckades bäst och körde in på en 10:e och 7:e plats. Filippa körde in på en 15:e och 12:e plats.

Foto: Bilderna levereras av Magnus Karlsson på mxpress.se som är på plats och bevakar tävlingen.

{youtube}50WVxIGESoc{/youtube}

Ken Roczen
Ken Roczen
Rickard Sandberg
Rickard Sandberg
Sara Pettersson
Sara Pettersson
Matiss Karro
Matiss Karro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top