Rickard Sandberg smygstartar med träning

Rickard Sandberg, SM i Eksjö

Rickard Sandberg gjorde imponerande inhopp i stora MX3 klassen tidigare i år med bland annat två andra platser i Landskrona och ligger för närvarande på en total fjärde plats. Tyvärr har Rickard blivit tvungen att operera en skada i ryggen och kommer därför inte kunna vara med och fajtas om topp placeringarna i MX3 SM hos Uppsala MK i helgen.

Rickard rapporterar själv på sin hemsida att han nu har smugit igång med lättare fysträning, fullständig rapport från Rickard följer här nedan.

Efter sedvanliga fyra veckors semester om man arbetar på industri, så är de allra flesta nu tillbaka i arbete igen med blandade känslor. De som fortfarande går i skolan sitter nu åter i lektionssalen, också det med blandade känslor kan jag tänka mig. För motocrossföraren Rickard Sandberg tog den påtvingade semesterns officiellt slut idag den 28 augusti 2008, då han åter tilläts träna efter operationen.

Rickard har haft en lång och ganska så skön semester, och hade det inte varit för smärtorna från operationen så hade det varit helt perfekt. Detta förutsätter naturligtvis att man vill vara ledig, vilket Rickard inte ville då köra cross är det bästa han vet. – Jag har gjort allt utom att träna skulle man kunna säga. Jag har badat, grillat ja semestrat helt enkelt. Det har varit en väldigt speciell sommar då de vanligtvis är fyllda av träningar och tävlingar och långa resor. Det var skönt att få umgås med alla vänner, något som blir lidande när jag är uppe i säsongen annars. Men jag hoppas att jag slipper en likadan sommar på många år, för det betyder i så fall att jag har skadat mig igen, skrattar Rickard.

Trots att Rickard och hans kropp stundtals skrek efter att få röra på sig ordentligt, eftersom tung träning för Rickard är som att gå till jobbet för oss, så har han alltså lyssnat på läkarna och hållit sig lugn. – När det rör så allvarliga grejer som nerver i ryggen är det bäst att lyssna på farbror doktorn. Hade det varit en muskelskada eller ett enklare benbrott så går det ofta börja träna och köra tidigare än de säger, men en skada på ryggen måste jag ta på allvar. Tack och lov så verkar operationen ha gått bra, och jag har fått tillbaka full rörlighet i foten. Jag har fortfarande ont, och det lär jag ha ett tag, det gör dock inte så mycket så länge jag vet att det inte är något farligt förklarar Rickard.

Den närmaste månaden kommer Rickard att ägna sig åt mjuk träning som bygger upp utan att slita alltför mycket på ryggen. Exempel på sådana övningar är simning, cykling samt givetvis övningar i samråd och under övervakande av en sjukgymnast. – Jag var ute och cyklade och simmade idag för första gången, och det var riktigt gott att komma igång igen. Det kändes ganska så bra, men det känns i ryggen att de gjort något. Nu ser jag bara fram emot att bygga upp alla muskler och konditionen allt eftersom. Jag har varit stilla ganska så länge så det kommer att ta ett tag, men jag gillar att träna så det ska nog inte vara några problem. Skulle motivationen tryta så behöver jag bara tänka på hur kul det ska bli att komma upp på hojen, och hur många det är som stöttar mig så är man snabbt på rätt spår igen avslutar Rickard.

Avslutningsvis vill vi önska alla tillbaka till arbetet eller skolan. Vi hoppas att ni är lika glada att komma igång som Rickard är.

/rickardsandberg.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top