Rasmus Sjöberg kör AMA supercross i USA

Rasmus Sjöberg under SX Stuttgart i år

Det stämmer, Rasmus Sjöberg ger sig över Atlanten för att köra de fem första deltävlingarna i Monster Energy AMA Supercross serien. Där får han möta stjärnor som Ryan Dungey, James Stewart och Chad Reed.

Rasmus som hoppar över till Honda nästa säsong kommer åka över med Niklas Månsson från Månsson Racing Suspension och blir kvar och kör de första fem deltävlingarna som är: 8 januari Anaheim, 15 januari Phoenix, 22 januari Los Angeles, 29 januari Oakland och 5 februari tillbaka till Anaheim. “Vi kommer att utgå från Enzo Racing och köra mycket på Hondas testbana, bland annat kommer vi göra fjädringstester med Chad Reed” berättar Rasmus.

Det är mycket tack vare Niklas Månssons kontakter från tiden då han själv var över och jobbade hos Enzo Racing som gjort denna resa möjlig. “När jag fick kontakt med Niklas så fattade han direkt vad jag vill med allting kring min satsning och tack vare hans kontakter kan jag åka över till USA” berättar Rasmus och fortsätter prata om hur kul det ska bli att få testa det värsta av det värsta i fjädringsväg. “Niklas är grym, men Enzo med Ross Maeda är ännu längre fram”.

“Det ska bli riktigt coolt att rulla in på Anaheim 8 januari” avslutar Rasmus

Personligen tycker jag det är riktigt kul att ytterligare en svensk kommer ut i världen och kör. Att det sedan är USA och supercross gör ju inte det hela mindre intressant. Riktigt kul att se att någon vågar satsa på en gren som vi svenskar kanske inte är kända för att behärska.

Länk: rasmussjoberg.se, manssonracing.se
Foto: Caroline Joelsson, mxcarro.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top