Östra Open Enduro premiär

Starten för elit klassen

På Bergbybanan norr om Uppsala genomfördes på lördagen premiären för Östra Open Enduro 2008. Visst blåste det lite kallt på morgonen, men förutom det så var det perfekta förhållanden med några minusgrader och tjäle i marken.

Peter Östergren Motion -39Hela 355 st förare kom till start denna premiärtävling och det var inte långt från rekordet på 359 st startande. Först ut för dagen var de olika motionsklasserna, tjej och ungdom som startade från kl 10.00 på förmiddagen. Vinnare i de olika klasserna blev: Motion -39, Robert Johansson, Motion +40, Pelle Kållås, Motion +50, Bjarne Olsen, Tjej, Jessica Jönsson, Ungdom 80, Viktor Björklund och Ungdom E1, Jakob Lööw.

Niklas Gustafsson innan startPå eftermiddagen var det dags för elit-, junior- och breddklassen att ge sig iväg. I elit klassen var det som vanligt på Östra tävlingarna ett starkt startfält med bl.a. Patrick Wiksell, Niklas Gustafsson, Fritz Andersson och Marcus Olsen. Det kom även ett antal snabba och hårt satsande crossåkare till start bl.a. svenska MX1 mästaren Kalle Karlsson, Johan Carlsson och Ronnie Andersson. Vinnare i eftermiddagsklasserna blev: Elit, Patrick Wiksell, Junior, Johan Carlsson, Bredd, Per Lifvendahl.

 

Johan Carlsson på nya SuzukinBilder från tävlingen finns under Media->Bilder
Vart tyvärr lite dåligt med bilder då jag hade lilleman med mig i skogen idag. Kommer bli bättring!

http://www.svenduro.se
Samtliga resultat finns på enduro.mylaps.com

/Peter och Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top