Anaheim 1, Supercross

Monster Energy Supercross

I helgen kördes det det första racet i Monster Energy AMA Supercross och FIM Supercross på Angel Stadium i södra Kalifornien. Man skulle kanske kunna tänka sig att det skulle vara fint väder med sol och värme, men så var inte fallet i helgen. Kör man i en öppen stadion och en storm drar fram, får man istället ett så kallat ”Mudd race”. Turligt nog drog stormen förbi och till finalerna var banan i riktigt fint skick och det blev en fantastisk race kväll.

Läs mer för resultat

Ryan Dungey & Jason LawrenceEtt tajtare och intressantare race än i Lites Class denna kväll är det sällan man får se. Det var i stort sätt loppet igenom sex stycken förare som bytte positioner och slogs om vinsten. Den som till slut drog det längsta strået var Suzukis Ryan Dungey. Tvåan Jason Lawrence på sin Yamaha var nog kvällens snabbaste förare, men hade ett litet misstag i slutet av racet och kunde inte riktigt ge Ryan en match in på mållinjen.

I Supercross Class såg jag framför mig att Kawasakis James ”Bubba” Stewart skulle lätt glida fram mot en säker seger. Istället var det Stewart som gick omkull i startkurvan och drog med sig ett stort antal förare bl.a. Hondas Ivan Tedesco. Chad Reed Yamaha var bra med i starten och hade ledningen på det första varvet fram tills han fick stopp på sin hoj. Reed var dock snabbt igång igen och kunde säkert köra till sig en seger i årets första race. Stewart körde som alltid fort och tog sig till slut upp till andra plats, men var aldrig någon fara för Reed.

Anaheim podiumEn riktigt kul inledning på säsongen och vi får hoppas att det blir fortsatt tajt racing i båda klasserna, nästa race går i Phoenix den 12 januari.

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top