Nedräkningen har börjat

Det är bara tre och en halv vecka kvar nu innan en av de mest spännande och spektakulära satsningarna på svensk motocross tar vid – Borås Freestyle & Supercross Show.

Fredagen den 28 maj öppnas portarna och förhoppningsvis kommer det att vallfärda horder av såväl publik som medier så att denna show blir återkommande år efter år efter år.

Egentligen är det oerhört stort att bara få komma in på Borås Arena, hemmaplan för Elfsborg, traktens hjältar i det gröna fältets schack. Arenan som ligger mitt i så kallade “Knalleland” på Skaraborgsvägen 61 rymmer cirka 18 000 åskådare, där av 10 000 sittandes.

På själva huvudläktaren finns det en restaurang som tar upp till 150 matgäster och puben kan ta emot 200 törstiga dito. Att det kommer gott om publik får vi alla hålla tummarna för. Vad som talar för en publiksuccé är att när biljetterna ploppade upp på ticnet.se gav det omedelbar respons, men helt klart måste vi alla hjälpa till så att denna satsning kan fortskrida.

– Vi behöver 5 000 åskådare för att gå plus minus noll. Når vi 7 000 åskådare kommer förarna som placerar sig bra att få vara med och dela på kakan, förklarar Benny Swensson den givmildhet som han och hans kumpaner erbjuder den svenska eliten.

Och snart gott folk, mycket snart – kan spelet börja.

Länk: www.xsport.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top