Mycket kul 5-kamp i Hedemora

Idag körde jag 5-kamp i Hedemora, grenarna var Roadracing (gocart bana), Supermotard (rallycross bana), Enduro, Oval bana (gräs/grus oval bana) och Drag racing (acceleration på gräs.

Det var nervöst innan race att köra med crossdäck på asfalt, men det visade sig vara grymt kul. Det kändes som man åkte på powerslides ala värsta motard ässet. Nu var det nog inte riktigt så, men det sladdade i alla fall skönt. Det kändes riktigt bra, men det visade sig att jag inte riktigt hade farten med bara en 9:e tid, en liten besvikelse.

När vi sedan kom ut på rallycrossbanan och det blev blandad grus och asfalt gick det bättre och jag hade 2:a tid, om jag inte minns helt fel.

Enduroprovet kändes som att det skulle vara min paradgren, jag är ju nästan heltids enduroproffs nu för tiden. Trots en liten miss och rundtur i skogen känndes det riktigt bra. Jag blev dock slagen av den bästa i min klass med över minuten (han var även 20 sek före bästa elitförara vilket känns lite konstigt, men kanske var han så snabb, förhoppningsvis) .

 Ute på ovalbanan gick det också bra och kawan skottade på fint på rakorna, kommer inte ihåg exakt placering, men topp fem.

Drag racingen kändes inte riktigt som min grej och det visade sig vara rätt. Jag kom iväg bra, men bromsade alldeles för tidigt och stod nästan still när jag vände runt vändplatsen. Fick inte med mig farten tillbaka och var även några sekunder från de bästa tiderna. Nu visade sig flera ha problem och jag tappade inte så mycket totalt.

Jag slutade tillslut på en total 3:e plats i klassen under 35 år och det är jag nöjd med. Att köra asfalt var grymt kul och det skulle jag gärna göra mer, om man bara hittade någonstans att åka lite.

Nu på onsdag blir det mer fartåka, jag ska då köra gräsbanetävlingen Löhammars racet utanför Östhammar. Har ni möjlighet att åka dit så gör det, en grymt kul publiktävling. Mer info: osthammarsmk.com

Grattis till Jocke (roosen ) till första platsen i klassen över 35 år och Johan Dürens 5:e plats i samma klass.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top