MXoN rapport från Filip Thuresson

Det har varit soligt och över 25 gr varmt hela tiden. Onsdag: Eftersom jag var tvungen att vara i skolan mån-tis så flög jag ner till Italien tidigt på onsdag morgon. Jag landade i Milano 11.30, där blev jag hämtad av Mats Andreasson. Vi åkte till träningsbanan där övriga i gänget precis hade kommit fram och lastat ur. Tränade hela dagen, det kändes jättebra. Vi åt en gemensam middag på kvällen och stämningen var bra.

Torsdag: Var kvar på träningsbanan på förmiddagen där vi mekade och förberedde allt inför tävlingen. På eftermiddagen åkte vi till banan. Vi fick sitta i kö i 5 timmar för att komma in i depån. Vi gick då runt och kollade in anläggningen och banan. På kvällen ordnade vi team-bussen (Alex E:s buss) med förtält, golv etc och åt gemensam middag. Alla kände sig laddade inför helgen.

Fredag: Besiktningar etc ordnades och vi gick banan med Raggarn, en jättehäftig bana. Det finns inget liknande i Sverige.

Lördag: Träningen gick bra jag hade 9:e tid, var snabbare än flera VM-åkare, det kändes riktigt bra. Kvalheatet Mx2, startordningen hade lottats och Sverige fick välja som nummer 21. Gjorde ett hyfsat utsläpp, men blev hårt utträngd i startkurvan av Jake Wymer. Körde om flera åkare 1:a varvet och låg då som 18:e man och det var långt fram till klungan. Hittade inte riktigt samma flyt som jag hade på träningen, men slutade som 17:e. Sverige kvalade in som 16:e lag.

Min Team-Sweden lackade hjälm blev stulen efter lördagens träning.

Söndag: Jag kände mig riktigt laddad inför dagens finaler. Träningen kändes helt ok, hade roligt och lattjade i hoppen. 1:a finalheatet Mx2/Mx1, gjorde ett väldigt bra utsläpp, men det är svårt att starta tillsammans med Mx1-cyklar så jag var ur kurvan mellan 20-25. Hade ett högt tempo i början och hängde med några Mx2-VMåkare. På 2:a varvet kraschade Nikolaj Larsen precis framför mig och jag körde rakt in i hans hoj. Jag flög av och landade i en påle som höll fast banmarkeringen. Den träffade rakt in i överarmen/axeln. Jag kände först ingen smärta men när jag skulle upp på hojen igen så smärtade det fruktansvärt mycket. Det var bara att bryta och ta mig till sjukstugan. Dom sa att det var en rejäl smäll på muskeln och muskelfästena, inget var brutet som tur var men jag kunde inte köra mer. Känner mig jättebesviken och tror att jag kunde gjort rätt bra ifrån mig. Just nu är det vila som gäller i några dagar.

Tack till: Svemo, Raggarn som gjorde ett suveränt jobb, Per Friske som tog bilder, Månson som var med och mekade och hjälpte pappa att köra bussen, alla sponsorer till Team Sweden, alla mina fantastiska sponsorer, Kenta E för all god pastasallad under helgen, Magnus Thelin som ställde upp när jag hade skadat mig, och alla supportrar som har stöttat mig.

//  FT

Text: filipthuresson.com

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top