MXoN rapport från Tom Söderström

Nu har lugnet börjat infinna sig igen efter helgens dramatik. Teamet samlades redan i onsdags för gemensam träning på närliggande bana. Det var en härlig stämning och åkandet var lyckat.

På torsdag hade man tillgång till depån men där var det sådan kö så att Tom och gänget gick av och tittade på anläggningen, banan osv. Efter många timmar var man på plats och riggat upp allt inför helgen, alla hjälptes åt och sen vankades det gemensam middag med "Svenskgänget".


I kvalheaten på lördagen körde grabbarna jättebra. Hultman 15:e i sitt heat, Thuresson blev 17:e och när Tom kom i mål i sitt heat som 14:e så var finalplatsen klar. Sverige blev 16:e nation.

Det betydde att "lilla klassen" startar 16:e på grind och i "stora klassen" startar man 32 i finalheaten.

Söndagen bjöd återigen på härligt sommarväder och en publik på ca 90.000 personer och en härlig stämning. Det går inte att beskriva med ord, måste bara upplevas på plats, tokiga supporters från hela världen.

I Tompas första finalheat gjorde han ett bra utsläpp men fastnade i strul i första kurvan. Sen fick han upp ett bra tempo och började plocka placeringar. Redan i början fick Tom ett kraftigt stenskott på handen och han kämpade och kämpade men på dessa banor och i denna kvalitet på tävling så finns det inga marginaler utan det är bara fullt som gäller. Men efter stenskottet på handen kunde Tom inte gå för fullt utan hade stora problem med att hålla i styret. Han bröt efter 10 varv.

Mellan heaten gjordes allt för att handen skulle fungera igen men tiden var mycket knapp.

Heat 2 fick han till en bättre start men självklart så blev det en "kronkrasch" precis framför honom och han fick bromsa och väja rejält. Han var uppe på 20:e plats någonting när han gjorde en lätt vurpa men kom igång snabbt igen. Han plockade placeringar men blev sen påkörd och kylaren gick sönder och kunde inte fortsätta.

Sverige kom på 19:e plats av 37 nationer.

Det har varit en givande helg och Tom känner att han åker fort men ville självklart prestera mer.

Tom vill ge "Raggarn" en guldmedalj för allt stöd och hjälp han fått och att han fick förtroendet att representera Sverige. Även en guldmedalj till "Rutan" "världens bästa mekaniker och vän".

Text: tom-mx.com

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top